«Θα πιεστεί η Σύνοδος..κάποιοι θα θέλουν να αποφύγουν επεισόδια»

Έπιασαν δουλειά οι ομάδες υποστήριξης των υποψηφίων για τις Αρχιεπισκοπικές.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού ο οποίος μίλησε για τις επερχόμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Αρχικά είπε, «Ο χώρος της εκκλησίας είναι χώρος ταπείνωσης είναι χώρος αγάπης και αντί να βλέπουμε αυτό βλέπουμε μια φιλοδοξία μοναδική για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.  Αν τους ρωτήσεις θα σου πουν να αναλάβει ο καλύτερος αλλά όλοι θεωρούν τον εαυτό τους καλύτερο».

Συνέχισε λέγοντας ότι είναι καιρός να αξιολογήσουμε τις υποψηφιότητες που έχουμε μπροστά μας. «Σε καμία άλλη εκκλησία δεν έγινε στους 16 οι 8 να είναι υποψήφιοι για αρχιεπισκοπικό θρόνο. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι υπάρχουν υποψήφιοι που ξέρουν ότι δεν θα είναι μέσα στο Τριπρόσωπο άρα γιατί κατεβαίνουν;  Παίζουν κάποιο παιχνίδι υπέρ κάποιων άλλων;»

Δείτε επίσης: Αρχιεπισκοπικές: Είναι νόμιμη η παραχώρηση εκλογικών καταλόγων στην Εκκλησία;

Επισήμανε ότι θα γίνουν πολύ πιο άγρια τα πράγματα στη συνέχεια. «Στον χώρο της εκκλησίας για να εξουδετερώσεις μια υποψηφιότητα πρέπει να δείξεις ότι το ηθικό ποιόν του άλλου δεν είναι τόσο καλό που να συνάδει με τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Δυστυχώς γίνονται αυτά τα πράγματα. Εμένα μου αρέσουν οι υποψήφιοι που λένε ξεκάθαρα εγώ θέλω να είμαι υποψήφιος γιατί με ενδιαφέρει ο αρχιεπισκοπικός θρόνος.  Να μου λέει κάποιος διαθέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του πληρώματος της εκκλησίας, μου ακούγεται πολύ υποκριτικό όταν ξέρω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αυτό που ορέγεται είναι ο αρχιεπίσκοπός θρόνος» είπε.

Κλείνοντας είπε, «σχίσμα δεν θα έχουμε, απλά η επόμενη μέρα θα καθοριστεί από την εκλογή του νέου Αρχιεπίσκοπου. Με κάθε σιγουριά πιστεύω ότι την ημέρα των εκλογών στην Αρχιεπισκοπή θα έχουμε πολύ κόσμο και θα προσπαθήσουν κάποιοι να αποφύγουν επεισόδια. Θα πιεστεί πολύ η Σύνοδος στην εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου για το ποιος θα είναι», είπε καταληκτικά ο θεολόγος. 

Διαβάστε επίσης: Υποστηρικτές Μόρφου: Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνει Αρχιεπίσκοπος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύνοδος, Αρχιεπισκοπικών –,synodos, archiepiskopikon –