Θα μιλήσει την κατάλληλη στιγμή

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι Προεδρικές Εκλογές δεν είναι κάτι που απασχολεί αυτή τη στιγμή τον ΠτΔ
Υπάρχει αρκετός χρόνος για ικανοποίηση των όποιων προεκλογικών ανησυχιών ή επιδιώξεων που είναι απόλυτα θεμιτές, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Κλειστά θέλησε να κρατήσει τα χαρτιά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφορικά με το τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές. Θα είναι υποψήφιος

ή όχι; Ερωτηθείς πότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για το θέμα των προεδρικών εκλογών, ο Εκπρόσωπος απάντησε «όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ' αρχήν αποφασίσει και όταν νιώσει ότι είναι καιρός να το πράξει. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν είναι κάτι που τον απασχολεί αυτή τη στιγμή».

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν πρόκειται να μπει στην οποιαδήποτε αντιπαράθεση διότι «η κυπριακή κοινωνία δεν είναι αυτό που απαιτεί, η κυπριακή κοινωνία απαιτεί μέσα από συλλογικότητα, μέσα από τη συναίνεση να δούμε πώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας είτε αφορούν το Κυπριακό είτε αφορούν θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Αν ξεκινήσουμε από τώρα να εμπλακούμε σε μια προεκλογική εκστρατεία, η ίδια η κοινωνία θα το καταδικάσει και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας υπ' όψιν την ανταπόκριση της κοινωνίας στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες».

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σε συνέντευξή του χθες στον «Πολίτη», είπε ότι μόνο η δική του υποψηφιότητα μπορεί να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Η απόφαση του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών να κατέλθει ως υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές του 2018 φαίνεται τελεσίδικη. «Η υποψηφιότητά μου για την προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία θα επικυρωθεί στη διευρυμένη συνεδρία της Ανώτατης Συγκλήτου, δεν είναι υπό την αίρεση καμίας άλλης απόφασης οποιουδήποτε κομματικού σχηματισμού», δηλώνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Ανάγκη ενότητας
Πάντως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη για ενότητα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική στάση, την αποχώρηση της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι που είναι από όλους αναγνωρισμένη, εννοώντας τη διεθνή κοινότητα.

«Υπάρχει αρκετός χρόνος για ικανοποίηση των όποιων προεκλογικών ανησυχιών ή επιδιώξεων που είναι απόλυτα θεμιτές, αλλά είμαστε ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, είναι κρίμα - δεν είναι ορθό να ξεκινήσουμε από τώρα προεκλογική εκστρατεία - ενώ όλοι αναγνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες και δεν υπάρχει πρόοδος λόγω της τουρκικής στάσης να είμαστε μεταξύ μας σε μια αντιπαράθεση για το ποιος ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα