Ο ΠΑΟΚ είναι αφεντικό στην Τούμπα

ΕΛΛΑΔΑ
Κέρδισε 2-0 τον Ολυμπιακό Π. και έχει προσδώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα

Μετά από τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, κερδίζοντας τους «ερυθρόλευκους» με 2-0. Ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, όταν μέσα σε 7 λεπτά πέτυχε δύο γκολ,

με σκόρερ του Σάχοβ (53’) και Πρίγιοβιτς (60’), ο οποίος έφτασε τα 7 γκολ σε 9 ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Οι Δικέφαλος είχε συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και «χτύπησε» άριστα στις αδυναμίες του Ολυμπιακού στην άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι», από την πλευρά τους, μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι, είχαν δύο φορές την ευκαιρία να ανοίξουν τον σκορ με τον Σισοκό στο 3’ και τον πιο απειλητικό παίκτη τους τον Ανσαριφάρντ στο 7’ (ο Γλύκος έκανε τραγικό λάθος το οποίο διόρθωσε με την απόκρουση στο τετ-α-τετ), δεν τα κατάφεραν και από τα μέσα του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανακτά τα ηνία του αγώνα.

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να πετύχει και ακόμη μεγαλύτερη νίκη, αν η μπάλα δεν έβρισκε στο δοκάρι μετά το σουτ του Ουάρντα στο 92’. Εξαιρετική η ατμόσφαιρα στην Τούμπα, χωρίς ακρότητες, έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έριξε για πρώτη φορά τη διαφορά βαθμών από τον Ολυμπιακό σε μονοψήφιο αριθμό (-8) και παράλληλα δίνει την ευκαιρία στον Πανιώνιο αν κερδίσει αύριο την ΑΕΚ να φτάσει στο -4 από την κορυφή.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς (78' Λέοβατς), Μάτος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Ουάρντα, Κάμπος (73' Κάτσε), Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Ανδρούτσος (63' Μαρτίνς), Φορτούνης, Ελιουνούσι (67' Μανθάτης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ (80' Καρντόσο).

Η φάση του αγώνα
Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Σάχοβ άνοιξε το σκορ σε κομβικό σημείο και έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ εκμεταλλευτεί την ορμή που δημιούργησε και να πετύχει δεύτερο τέρμα, καθαρίζοντας το ντέρμπι.

Ο διαιτητής
Ο Κύζας. Η διαιτησία του Δραμινού απασχόλησε λιγότερο από κάθε άλλη τα προηγούμενα χρόνια στη διάρκεια του ντέρμπι και αυτό αποτελεί από μόνο του ένα πειστήριο ότι τα πήγε καλά. Σωστές οι υποδείξεις στα οφσάιντ από τους βοηθούς του, έχασε μια-δυο κάρτες αλλά με βάση τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα τα πήγε καλά.

Ο πολυτιμότερος
Όχι μόνο λόγω των γκολ αλλά και της συνολικής παρουσίας τους στο παιχνίδι, θα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ των δύο σκόρερ Σάχοβ και Πρίγιοβιτς. Αν και ο Σέρβος έκανε πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο (βοήθησε και ανασταλτικά στα στημένα), θα επιλέξουμε τον Ουκρανό γιατί η ικανότητά του να έρχεται από πίσω ως κρυφός φορ έφερε το πρώτο, καθοριστικό για την εξέλιξη του ντέρμπι γκολ. Να υπογραμμίσουμε ακόμη το ανέβασμα του Τσίμιροτ στο δεύτερο μέρος, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

Άρεσε
Η συγκέντρωση και η ηρεμία των παικτών του ΠΑΟΚ (βοήθησε σε αυτό η πολύ καλή ατμόσφαιρα της Τούμπας) τους επέτρεψε αρχικά να ξεπεράσουν το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια να επιβληθούν και να βρουν το καθαρό μυαλό για να χτυπήσουν την αδύναμη άμυνα του Ολυμπιακού.

Δεν άρεσε
Η κάκιστη λειτουργία του Ολυμπιακού στα μετώπισθεν. Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» πιάστηκε κοιμώμενη χάνοντας τα μαρκαρίσματα στη φάση του πρώτου γκολ, ενώ και στο δεύτερο γκολ, κανείς δεν είχε το καθαρό μυαλό να μαρκάρει τον Ενρίκε, όταν του έκανε την πάσα ο Τσίμιροτ.

21 χρόνια μετά
Χρειάστηκε να περάσουν 21 χρόνια για να γνωρίσει ο Ολυμπιακός την ήττα σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα την περίοδο 1995-96 από την 29η μέχρι και την 31η αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί για τελευταία φορά σε τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.

Στις 28 Απριλίου του 1996 από τον Παναθηναϊκό με 1-0 (σκόρερ ο Αποστολάκης στο 10’), για ν’ ακολουθήσει το 3-0 του Απόλλωνα Αθηνών μέσα στο Φάληρο στις 5/5/1996 με σκόρερς για την «Ελαφρά Ταξιαρχία) τους Νικολαϊδη (7’), Μπάρνιακ (32’) και Κόλα (58’).

Η τριάδα των χαμένων αγώνων έκλεισε την 31η αγωνιστική με το 2-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (16’ Κιάσσος, 52’ Μαχλάς - 82’ Καραπιάλης).

Ίβιτς: «Άλλαξε η ψυχολογία μας»
Στο ψυχολογικό κομμάτι στάθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Nova αμέσως μετά το τέλος του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. «Ήταν ένα ωραίο, ένα καλό παιχνίδι που ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Στο πρώτο 20λεπτο ανώτερος ήταν ο Ολυμπιακός.

Εμείς χρειάστηκε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, στο δεύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου είχαμε κάποιες ευκαιρίες και αλλάξαμε κάποια πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε ψυχολογία και να πιστέψουμε περισσότερο στην νίκη, κάτι που τελικά ήρθε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη νίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα