Θα κτυπήσει ή όχι το 1ο κουδούνι σχολείων - Σήμερα οι αποφάσεις

Δεν διαφαίνεται φως στην άκρη του τούνελ σε ό,τι αφορά την συμφωνία Υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων. Την εκτίμηση ότι δυστυχώς δεν υπάρχει πεδίο σύγκλησης των δύο πλευρών εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου.

Όλα δείχνουν, είπε, ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής και ίσως μόνο μια παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να άλλαζε την κατάσταση.

Τα επόμενα βήματά τους θα

καθορίσουν σε κοινή σύσκεψη στις 9.00 το πρωί στα γραφεία της ΠΟΕΔ οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, οι οποίες χθες βράδυ έλαβαν την επιστολή του Υπουργείου Παιδείας με τις θέσεις του στις εισηγήσεις, που είχαν καταθέσει γραπτώς για τα προβλήματα στην εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, διευκρίνισε ότι ενώ αρχικά προγραμματίζονταν ξεχωριστές συσκέψεις το πρωί των συλλογικών οργάνων των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινή συνάντηση το μεσημέρι, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, κατόπιν συνεννόησης, χθες το βράδυ, αποφάσισαν να συγκαλέσουν κατευθείαν κοινή σύσκεψη.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της επιστολής του Υπουργού Παιδείας ο κ. Φυλακτού δήλωσε ότι οδηγεί σε αδιέξοδο.Σήμερα, είπε, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα απαντήσουν στον κ. Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολυσέλιδη επιστολή του Υπουργού Παιδείας προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των εκπαιδευτικών οργανώσεων και το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Παιδείας επαναλαμβάνει στην επιστολή του όσα μετέφερε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και στην κατ΄ιδίαν συνάντηση, που είχε μαζί τους ο Κώστας Χαμπιαούρης το περασμένο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα