«Θα εξετάσω το νέο Champions League»

Στην πρώτη εμφάνισή του ως πρόεδρος της UEFA, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στο Champions League που ανακοινώθηκαν στα τέλη Αυγούστου και αφορούν την τριετία 2018-2021.

Ο Σλοβένος παράγοντας βρέθηκε στο Λονδίνο, για την παρουσίαση του logo του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 (το οποίο θα φιλοξενηθεί σε 13 πόλεις, με τη βρετανική πρωτεύουσα να

διοργανώνει τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό), και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τόνισε ότι τα πάντα μπορεί να αλλάξουν. «Δεν συμφωνώ μαζί σας, οπότε θα δούμε...» απάντησε ο Τσέφεριν στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πριν το 2021. «Δεν είναι καλό (σ.σ. το νέο σύστημα) για τις μικρές και τις μεσαίες ομοσπονδίες. Όμως, χθες ήταν η πρώτη μου μέρα. Πρέπει να επιβεβαιώσω ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της απόφασης. Θα τα εξετάσω και θα δράσω» κατέληξε ο πρόεδρος της UEFA.

Στα τέλη Αυγούστου η UEFA ανακοίνωσε, υπό την πίεση της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, σημαντικές αλλαγές στο Champions League για την τριετία 2018-2021. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν, τα τέσσερα ισχυρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (ισπανικό, αγγλικό, γερμανικό, ιταλικό) θα έχουν από τη μεθεπόμενη περίοδο από τέσσερις εγγυημένες θέσεις στους ομίλους της διοργάνωσης, μειώνοντας αντίστοιχα την εκπροσώπηση των πρωταθλητών άλλων χωρών. Το σχέδιο αυτό, το οποίο δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί στο σύνολό του, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, μεταξύ άλλων από την ένωση των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα