Θα δώσει απαντήσεις με την ομιλία του στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ

Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών θα απευθυνθεί με ομιλία του στις 16.20 ώρα Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η ομιλία του Προέδρου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα έχει ως κύριο θέμα αναφοράς το Κυπριακό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω της ομιλίας του θα δώσει απαντήσεις προς πολλές κατευθύνσεις.

Αναμένεται ότι

θα απαντήσει σε επιχειρήματα, μεθοδεύσεις και θέσεις της Τουρκίας αλλά και του Μουσταφά Ακιντζί, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει, στο βαθμό που είναι εφικτό, κάποια ζητήματα, όσο αφορά στις θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Με τον τρόπο αυτό, εμμέσως, θα δοθούν απαντήσεις και στις ανησυχίες που εκφράζουν κόμματα της αντιπολίτευσης στην Κύπρο, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές. Σημαντικό σημείο στην ομιλία Αναστασιάδη, είναι και το γεγονός ότι θα ξεκαθαρίζει εκτός απροόπτου και τα όρια εμπλοκής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πυρετώδεις συναντήσεις ενόψει τριμερούς

Τις τελευταίες μέρες, η αντιπροσωπεία της Κύπρου προεξέχοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει επιδοθεί σε συνεχείς συναντήσεις με χώρες, αξιωματούχους, φορείς διεθνούς εμβέλειας, σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν για το που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, αλλά να αναζητήσουν επίσης στήριξη στα θέματα Ασφάλειας, Εγγυήσεων αλλά και στη χρηματοδότηση της λύσης.

Στην προσπάθεια αυτή, σταθερός σύμμαχος παραμένει η Ελλάδα, με την οποία όπως όλα δείχνουν, υπάρχει πλήρης συντονισμός κινήσεων. Σημαντικό στοιχείο, το οποίο πηγάζει από τις συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, είναι η επιβεβαίωση της σθεναρής στήριξης της Ρωσίας, η οποία θα έχει πλέον σημαίνοντα ρόλο στην προάσπιση των θέσεων της πλευράς μας εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Έιντε, κάνει συναντήσεις με όλους τους κύριους φορείς και χώρες, σε μια προσπάθεια, όπως υποστηρίζει να διερευνηθούν απαντήσεις και θέσεις σε σχέση με τη χρηματοδότηση της λύσης. Στόχος σύμφωνα με τον κ. Έιντε, να είναι πλήρως έτοιμες οι λύσεις, όταν συζητηθεί σε βάθος η συγκεκριμένη πτυχή της χρηματοδότησης της λύσης.

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα καλύπτεται ζωντανά από το Sigmalive με ενημέρωση λεπτό προς λεπτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα