Αμφιβολίες για τη συμπλεγματοποίηση της ΤΑ εκφράζει το ΔΗΚΟ

Τις σοβαρές επιφυλάξεις του αναφορικά με τη δημιουργία των Επαρχιακών Συμβουλίων εξέφρασε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, κατά τη συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών του νομοσχεδίου για τη συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών και Δήμων, με τη δημιουργία των Επαρχιακών Συμβουλίων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, δήλωσε ότι οι επιφυλάξεις έχουν κυρίως να κάνουν με το γεγονός ότι δημιουργούνται υπερεξουσίες σε ένα διοικητικό όργανο, το οποίο ουσιαστικά περιορίζει ή και αποψιλώνει αρμοδιότητες

από τις τοπικές αρχές.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι το όλο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε βάθος και πως γενικότερα η όλη μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι εξελικτική, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να νοιώθουν οι πολίτες ότι οι υπηρεσίες και οι αρχές είναι δίπλα τους.

Ανέφερε ακόμη ότι η δημιουργία αυτών των Επαρχιακών Συμβουλίων θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και αρμοδιότητες, περιβάλλοντος, πολεοδομίας, σκυβάλων και νερού σε αυτές τις νέες δομές.

«Αυτά τα θέματα χρειάζονται πολλή προσοχή καθώς ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες που σήμερα ταλαιπωρούνται μέσα από τις διάφορες δυσλειτουργίες των διάφορων φορέων», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα