Τετραπλός:"Όταν η Αστυνομία ενεργεί βάσει νόμου,δεν φοβάται"

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2016 στην Οδό Καταλυμάτων.

Κατά την επίθεση που έγινε στο εστιατόριο The Stone Garden, σκοτώθηκαν οι Θεοφάνης Θεοφάνους, άλλως Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και ο Yani Vogli, ένας εκ των δραστών του φονικού.

Σήμερα συνεχίστηκε η κυρίως εξέταση του εκ των μελών της ανακριτικής ομάδας για το τετραπλό φονικό, λοχία του ΤΑΕ

Επιχειρήσεων Αρχηγείου Κωνσταντίνου Ξάνθου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, χειρίστηκε τον ισοβίτη Χαράλαμπο Ανδρέου, με τη λήψη καταθέσεων και την υπόδειξη σκηνών.

Σε ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής Ελλης Παπαγαπίου, ο μάρτυρας απάντησε πως οι ενέργειες που έκανε η Αστυνομία για εντοπισμό του καταζητούμενου Αλβανού εκτελεστή Alex Burelli, ήταν η έκδοση εντάλματος σύλληψης του και στη συνέχεια η έκδοση ευρωπαϊκού και διεθνούς εντάλματος σύλληψης. Επίσης, ζητήθηκε η βοήθεια των ελληνικών και αλβανικών αρχών και ο Alex Burelli ακόμα καταζητείται.

Αποκάλυψε, ακόμα, ότι μετά την καταδίκη του, ο Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπένη, ήθελε να συνάψει συμφωνία με την Αστυνομία για να αποκαλύψει πράγματα αναφορικά με τον τετραπλό φόνο. Ηθελε δηλαδή να μείνει στη φυλακή για 5 - 6 χρόνια και μετά να αποκαλύψει στην Αστυνομία ό,τι ήξερε και, σύμφωνα με τον μάρτυρα, «εμείς του είπαμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει».

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από τον Νίκο Δημητρίου, συνήγορο υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα, και σε ερώτηση κατά πόσον ο Μάριος Χριστοδούλου «είχε διάθεση» να μιλήσει εμπλέκοντας και άλλα άτομα, όπως τον Γιώργο Φένεκ, παραδέχθηκε πως «αναφέρθηκε από τον Μάριο Χριστοδούλου ότι ένας από τους ηθικούς αυτουργούς ήταν ο Γιώργος Φένεκ και ένα άλλο άτομο». Σημείωσε, ακόμα, ότι πριν η Αστυνομία επισκεφθεί τον Μάριο Χριστοδούλου στη φυλακή, είχε «πληροφορία ότι αυτός πήρε λεφτά από τον 2ο κατηγορούμενο (Παναγιώτη Πένταυκα) για να μην μιλήσει».

Γιατί δεν τέθηκε θέμα σύλληψης του Ροδοθέου

Ερωτηθείς για τη μαρτυρία του ισοβίτη Χαράλαμπου Ανδρέου, σύμφωνα με την οποία ο Μάριος Χριστοδούλου του είπε να πάρει «τον Αλβανό στον Άντρο για να τον παίξει», ο κ. Ξάνθου απάντησε πως ο ισοβίτης «δεν μας είπε Άντρο Ροδοθέου, μας είπε Άντρο και δεν είχαμε καθαρή μαρτυρία για να βγάλουμε ένταλμα σύλληψης του (Ροδοθέου) και να ανακριθεί».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Αστυνομία είχε μαρτυρία για την υπόθεση, την οποία όμως παρέλειψε να καταγράψει, ο μάρτυρας απάντησε πως η μόνη μαρτυρία που είχε από τον Χαράλαμπο Ανδρέου, ήταν αυτό που είπε για να «πάρω τον Αλβανό στον Άντρο να τον παίξει. Εμείς του υποβάλαμε εάν εννοούσε τον Αντρέα Ροδοθέου και ο Ανδρέου μας είπε «έτσι κατάλαβα».

Σε επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Δημητρίου για έκδοση από την Αστυνομία εντάλματος σύλληψης του Αντρέα Ροδοθέου, ο μάρτυρας απάντησε πως «η μαρτυρία που είχαμε ήταν τέτοια που δεν τέθηκε θέμα έκδοσης εντάλματος σύλληψης του Ροδοθέου».

Σε παρατήρηση του δικηγόρου ότι κάποιος προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας είχε αναφέρει «μην διανοηθείτε να ανοίξετε φάλιες με σύλληψη του Αντρέα Ροδοθέου γιατί θα υπάρξουν άλλες συνέπειες», ο μάρτυρας απάντησε «λυπούμαι για την αντίληψη που έχετε για την Αστυνομία. Όταν ενεργούμε βάσει νόμου, δεν φοβόμαστε κανένα».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξε σκοπιμότητα για τη μη σύλληψη από την Αστυνομία του Αντρέα Ροδοθέου, ο μάρτυρας απάντησε «τέτοιο πράγμα δεν έγινε».

Ο δικηγόρος ανέφερε ακόμα στον μάρτυρα πως όταν ο Μάριος Χριστοδούλου είπε στην Αστυνομία πως ήθελε να συνεργαστεί αποκαλύπτοντας πράγματα και γεγονότα, τότε «ο Αντρέας Ροδοθέου, με επαγγελματικό τρόπο, δολοφονήθηκε από τους ίδιους κύκλους που δεν ήθελαν τη σύλληψη του». Ο μάρτυρας απάντησε πως όταν ρώτησε τον Μάριο Χριστοδούλου αν γνώριζε οτιδήποτε για τη δολοφονία του Αντρέα Ροδοθέου, του είπε ότι δεν γνώριζε.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Ξάνθου απάντησε πως η ανακριτική ομάδα δεν αποτάθηκε για έκδοση εντάλματος σύλληψης του Γιώργου Φένεκ, γιατί, όπως εξήγησε, θεωρήθηκε ψευδής η μαρτυρία του Μάριου Χριστοδούλου σύμφωνα με την οποία ο Φένεκ ήταν ένας από τους ηθικούς αυτουργούς του 4πλου φόνου, αφού ζητούσε ανταλλάγματα για να αποκαλύψει στην Αστυνομία οτιδήποτε για την υπόθεση.

Στην αντεξέταση του, ο μάρτυρας έκανε αναφορά και στη μαρτυρία κοπέλας η οποία την ώρα του φονικού πέρασε με το αυτοκίνητο της μπροστά από το εστιατόριο, είδε δύο εκτελεστές, άκουσε πυροβολισμούς και ότι "είδε κάποιον να κρατά μια καρέκλα για να τη γυρίσει σε ένα από τους δράστες. Αργότερα μάθαμε ότι ένα από τα παιδιά του ζεύγος Χατζηευθυμίου προσπάθησε να γυρίσει μια καρέκλα στους δράστες", αποκάλυψε ο κ. Ξάνθου.

Αναφορικά με την έρευνα που έγινε στο κλαμπ Toga – Toga, ιδιοκτησίας του δεύτερου κατηγορούμενου, Παναγιώτη Πένταυκα, ο μάρτυρας είπε ότι η Αστυνομία έψαχνε «κουκούλες, σχέδια διαφυγής και οτιδήποτε σχετιζόταν με τον φόνο».

Σε άλλες ερωτήσεις, ο μάρτυρας απάντησε πως δεν αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν κάμερες παρακολούθησης στον χώρο στάθμευσης του Toga – Toga και απευθυνόμενος στον δικηγόρο, του ζήτησε εάν υπάρχουν κάμερες να τις δώσουν στην Αστυνομία για εξέταση.

Ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά σε ερώτηση κατά πόσον η Αστυνομία κατέχει μαρτυρία που να φέρει μαζί τους δύο δράστες δηλαδή Alex Burelli και Yianni Vogli με τους Μάριο Χριστοδούλου, Χαράλαμπο Ανδρέου και Παναγιώτη Πένταυκα.

Ανέφερε, επίσης, ότι μετά την καταδίκη του, ο Μάριος Χριστοδούλου είπε στην Αστυνομία πως πριν το φονικό είχε μεταβεί με τους Χαράλαμπο Ανδρέου και Yianni Vogli σε δασική περιοχή, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε καμένο το αυτοκίνητο διαφυγής, ψάχνοντας κάτω από πολυστερίνη για κουτί αρώματος στο οποίο υπήρχαν χρήματα. Πιστεύω, ανέφερε ο μάρτυρας, «πως ο Μάριος Χριστοδούλου ήταν καθοδηγούμενος».

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης, ο κ. Ξάνθου ανέφερε πως ο Χαράλαμπος Ανδρέου είχε αναφέρει στην κατάθεση του πως άνθρωποι του Παναγιώτη Πένταυκα θα πήγαιναν να βάλουν φωτιά στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τον φόνο, σημείωσε πως αυτή ήταν η μόνη μαρτυρία που είχε στην κατοχή της η Αστυνομία και πρόσθεσε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έφυγαν από την περιοχή, αφού γνώριζαν πως το αυτοκίνητο θα το έκαιγαν άτομα του Πένταυκα.

Ο μάρτυρας είπε ακόμα ότι τον Ιανουάριο του 2017 ο Χαράλαμπος Ανδρέου, στην προσπάθεια του να θυμηθεί όσα περισσότερα μπορούσε για την υπόθεση, του ανέφερε πως το μήνυμα «ΟΚ1» και «ΟΚ2» (τον, χώρο δηλαδή που θα βρισκόταν ο Θεοφάνης Θεοφάνους) θα έστελνε ένας φρουρός του Θεοφάνους στον Παναγιώτη Πένταυκα ο οποίος με τη σειρά του θα το έστελνε στον Μάριο Χριστοδούλου.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα