Τετράμηνα:Συγκλίσεις στις αλλαγές που προτείνουν γονείς και ΟΕΛΜΕΚ

Μεγάλο το ποσοστό συγκλίσεων στις εισηγήσεις και προτάσεις οργανωμένων γονέων και καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο Αξιολόγησης των μαθητών και τις εξετάσεις τετράμηνων.

Οι συνεχείς αντιδράσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς απαιτούν την εξεύρεση λύσης για την ορθή λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το επόμενο τετράμηνο αλλά και βραχυπρόθεσμα.

Η συντεχνία των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ και η Συνομοσπονδία

Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης σε συνεδρίες που είχαν τα μέλη τους, κατέληξαν σε αποφάσεις τις οποίες πρόκειται να προωθήσουν προς τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου κατά την διάρκεια συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν σύντομα.


Από τις εισηγήσεις διαφάνηκαν αρκετές συγκλίσεις, όπως:

*Οι εξετάσεις πρώτου τετραμήνου, να πραγματοποιούνται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, προτείνουν οι καθηγητές. Οι γονείς θεωρούν ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί. 

*Κατά την διάρκεια των εξετάσεων να παραμένουν ανοικτά τα σχολεία αλλά να μην διεξάγονται μαθήματα, είναι η εισήγηση της ΟΕΛΜΕΚ, ενώ οι γονείς προτείνουν μελέτη με χρονοδιαγράμματά κατά πόσο οι εξετάσεις του Α΄ τετράμηνου θα πρέπει ναδιεξάγονται τον Δεκέμβρη ή τον Ιανουάριο (όχι αμέσως μετά από τις διακοπές τωνΧριστουγέννων). 

*Οι γονείς προτείνουν κατάργηση των 20λεπτων διαγωνισμάτων στα μη εξεταζόμενα μαθήματα και περιορισμό τους στα εξεταζόμενα μαθήματα. Από την πλευρά τους, οι καθηγητές προτείνουν κατάργηση στα 20λεπτα διαγωνίσματα για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα και στα εξεταζόμενα να πραγματοποιούνται κατά την κρίση του εκπαιδευτικού.

*Οι καθηγητές προτείνουν μείωση της ύλης στα μαθήματα που θα εξετάζονται οι μαθητές και οι γονείς κάνουν λόγο για αναθεώρηση της ύλης των εξεταζόμενων μαθημάτων.

Σημειώνεται πως οι εισηγήσεις που διαμορφώθηκαν δεν αφορούν μόνο τα πιο πάνω, αλλά υπάρχουν και άλλες θέσεις οι οποίες θα συζητηθούν από τους εμπλεκόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα