Τέταρτη, σπάζοντας το ρόδι

Η ΑΕΛ μετά από δύο μήνες κατέκτησε τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας της Ανόρθωσης με 1-0

ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0
ΑΕΛ 1
Κυριάκου 13'

Μετά από έξι αγώνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, η ΑΕΛ επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας στο Αντ. Παπαδόπουλος της Ανόρθωσης με 1-0 χάρις σε τέρμα του Κυριάκου στο 13' ανεβαίνοντας, έτσι, στην 4η θέση της βαθμολογίας με 55 βαθμούς. Σε έναν αγώνα που οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι

αν και αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 5' λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κόπριβετς.

Η «Κυρία» κυριάρχησε στο παιχνίδι, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες, αλλά για ακόμη έναν αγώνα έμεινε άσφαιρη. Από την άλλη, η ΑΕΛ παρά τη νίκη της προβλημάτισε με την εικόνα της.

Ο προπονητής της Ανόρθωσης Ρόνι Λέβι, επέλεξε το συνηθισμένο σχήμα του χωρίς εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια ο Κόπριβετς. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γκάμπριελ και στο αριστερό άκρο ο Σάντος. Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Σιβού και Ερέρο. Στη μεσαία γραμμή οι Ζοάο Βίκτορ και Μίτροβιτς. Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής δεξιά ο Ολιβέιρα και αριστερά ο Καρλίτος. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Ρούμπεν Ράγιος και στην κορυφή της επίθεσης ο Άλβες.

Η πρώτη ενδεκάδα Μπρούνο Μπαλταζάρ ως προπονητή της ΑΕΛ ήταν με τον Ρόμο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Αϊρόσα και αριστερά ο Φορτούνα. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίσθηκαν οι Μιτρέα και Κυριάκου. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικός μέσος ο Νικολάου και λίγο πιο μπροστά οι Σαβανέ και Πίτι. Στα δυο φτερά της μεσαίας γραμμής οι Μέσκα και Σάσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Αρουαμπαρένα.

Με δέκα από το 5'
Η Ανόρθωση μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα, ωστόσο, από πολύ νωρίς αναγκάστηκε να συνεχίσει την προσπάθειά της για νίκη με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κόπριβετς. Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης καθυστέρησε να απομακρύνει την μπάλα με τον Μέσκα να την κερδίζει και τον Σλοβένο να τον τραβά εκτός περιοχής, ενώ αυτός ήταν μόνος απέναντι στην εστία. Ο διαιτητής Ψευδιώτης σωστά έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΛ ήταν καλύτερη με την Ανόρθωση να δείχνει επηρεασμένη από την αποβολή του Κόπριβετς. Μάλιστα, η ομάδα της Λεμεσού άνοιξε το σκορ στο 13' με τον Κυριάκου ύστερα από διπλό αμυντικό λάθος. Αρχικά, ο Πίτι εκτέλεσε κόρνερ, ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε λανθασμένη έξοδο. Ο Ρούμπεν Ράγιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι τη «γύρισε» στον αμυντικό της ΑΕΛ Κυριάκου, ο οποίος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του α' ημίχρονου η Ανόρθωση ισορρόπησε τον αγώνα, ελέγχοντας τον ρυθμό, ωστόσο, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ και έτσι η ομάδα της Λεμεσού πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Στην επανάληψη η ομάδα που κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Ανόρθωση. Αν και αγωνιζόταν με έναν ποδοσφαιριστή λιγότερο, σχεδόν για όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, επέβαλε το παιχνίδι της, τον ρυθμό της, αναγκάζοντας την ΑΕΛ να έχει παθητικό ρόλο. Κυρίως η «Κυρία» είχε ανάπτυξη από τα δυο φτερά ειδικά με τον Ολιβέιρα από τα δεξιά. Δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις για να πετύχει την ισοφάριση, ωστόσο, δεν μπόρεσε όσες ευκαιρίες βρήκε να νικήσει τον πολύ καλό Ρομό.

Από την άλλη, η ΑΕΛ αν και είχε το προβάδισμα στο σκορ, παρουσίασε προβληματικό αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει το παιχνίδι της.
Έτσι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κώστα Ψευδιώτη βρήκε την ΑΕΛ να κατακτά τη νίκη με 1-0 χάρις στο τέρμα του Κυριάκου.

Διαιτητής: Ψευδιώτης
Σκόρερ: Κυριάκου 13'
Κίτρινες: Μίτροβιτς / Πίτι (2η), Φορτούνα, Κυριάκου
Κόκκινες: Κόπριβετς

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Γκιγιέρμε, Σιβού, Ερέρο, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Ράγιος (64' Καμπρέρα), Καρλίτος (7' Παπαδόπουλος), Ολιβέιρα, Άλβες

ΑΕΛ: Ρομό, Μιτρέα, Κυριάκου, Αϊρόσα, Φορτούνα, Νικολάου (85' Λαφράνς), Σαβανέ (46' Σοάρες), Πίτι (71' Γεωργιάδης), Σάσι, Μέσκα, Αρουαμπαρένα.

Το φιλμ
2' Πρώτη καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Ο Άλβες από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το σουτ με τον Ρομό να διώχνει σε κόρνερ με το ένα χέρι.
5' Αποβολή για τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Γιαν Κόπριβετς.
10' Ο Κυριάκου λανθασμένα προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, όμως, ο Ράγιος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.
13' 0-1 με τον Κυριάκου. Κόρνερ από τον Πίτι, με τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης να κάνει λάθος έξοδο, η μπάλα να βρίσκει το κεφάλι συμπαίκτη του, να στρώνεται στον Κυριάκου, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
31' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράγιος, απομάκρυνε ο Ρομό.
37' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Ολιβέιρα έπιασε το σουτ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να την ακουμπάει, σταματώντας σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητά της και τον Μιτρέα να την απομακρύνει.
52' Η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μιτρέα στον Μίτροβιτς. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό φακό ο αμυντικός της ΑΕΛ έβαλε το χέρι του μπροστά από το σώμα του επιθετικού της Ανόρθωσης.
67' Σωτήρια επέμβαση από τον Ρομό. Αρχικά, ο Μίτροβιτς εκτέλεσε το φάουλ με τον Ζοάο Βίκτορ να κάνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ δύσκολα να απομακρύνει την μπάλα.
87' Τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Μίτροβιτς εκτέλεσε το φάουλ με τον Καμπρέρα να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει έξω.
90' +4' Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Καμπρέρα από πολύ κοντά δεν κατάφερε να νικήσει για μια ακόμη φορά τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Λιγοστός ο κόσμος
Η παρουσία των φίλων των δυο ομάδων στο Αντ. Παπαδόπουλος δεν ήταν η αναμενόμενη. Η αιτία της μικρής προσεύλευσης ήταν κυρίως οι καιρικές συνθήκες. Αν και δεν έβρεχε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο καιρός στη Λάρνακα ήταν βροχερός. Επίσης, το γεγονός ότι η Ανόρθωση είναι εντελώς εκτός της μάχης του τίτλου, ενώ και η ΑΕΛ έχει απομακρυνθεί έπαιξε τον δικό του ρόλο.

Έπιασε 13άρι αρνητικό
Η φετινή πορεία της Ανόρθωσης μακριά από πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα φαίνεται μέσω των αριθμών της. Το χθεσινό παιχνίδι της με την ΑΕΛ ήταν το 13ο ντέρμπι της στον φετινό μαραθώνιο με ομάδες του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος. Ο απολογισμός απόλυτα τραγικός. Μετρά 7 ήττες και 6 ισοπαλίες. Αριθμοί που δικαιολογούν την πορεία της. Η «Κυρία» στους τελευταίους τέσσερεις αγώνες μετρά τρεις ήττες και μια ισοπαλία. Μάλιστα σε αυτές τις αναμετρήσεις δεν πέτυχε τέρμα.

Περήφανος ο Λέβι, ευχαριστημένος ο Μπαλταζάρ
Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο Ρόνι Λέβι. «Ήταν ένα απογοητευτικό παιχνίδι, μένοντας με παίκτη λιγότερο από το έκτο λεπτό του αγώνα. Μπορώ όμως να πω ότι είμαι περήφανος για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου, αφού ακόμα και με δέκα είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργώντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες.

Είναι κρίμα που δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση, αλλά με τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, αντλώ αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Με προβληματίζει ότι δεν σκοράραμε, αλλά τουλάχιστον σήμερα δεν μπορώ να πω ότι δεν απειλήσαμε. Θεωρώ ότι την κατάλληλη στιγμή η ομάδα θα σκοράρει».

Ευχαριστημένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ΑΕΛ Μπρούνο Μπαλταζάρ. «Πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, είχαμε μια αλλαγή ήρθα στην ομάδα και προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγματα στην ομάδα, τα οποία δούλευαν από την αρχή. Τελευταία μας νίκη ήταν πριν από δυο μήνες και είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές μας να είναι επηρεασμένοι. Είχαν στο μυαλό τους το παιχνίδι με τον Απόλλωνα όπου είχαμε ισοφαριστεί στην τελευταία φάση. Και όλα αυτά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και σε μια πολύ δύσκολη έδρα για την ομάδα μας.

Ήταν σημαντικό και αυτό που κρατάμε στο τέλος της βραδιάς είναι η νίκη και αυτή θα φέρει αυτοπεποίθηση στην ομάδα μας που μας έλειπε. Ευχαριστημένος από τη νίκη, όχι ολοκληρωτικά για την εμφάνιση, όμως η επιστροφή στις νίκες μετά από δυο μήνες είναι σημαντική. Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές για την πολύ μεγαλή προσπάθεια που κατέβαλαν στο παιχνίδι. Ευχαριστώ τους οπαδούς μας που ήταν στο πλευρό μας όμως για να είμαι ειλικρινής περιμένω περισσότερους»

Keywords
Τυχαία Θέματα