Πρίγκιπες ήταν οι Παριζιάνοι

ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΓΑΛΛΙΑΣ
Η Παρί ΣΖ έγραψε ιστορία προχθές: Επικράτησε στο ουδέτερο Παρκ Ολαμπίκ Λιονέ (έδρα της Λιόν) της Μονακό (4-1) και έγινε η πρώτη ομάδα που πανηγύρισε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Λιγκ Καπ, ενώ επέκτεινε το έτσι κι αλλιώς δικό της ρεκόρ κατακτήσεων του τροπαίου, στον αριθμό επτά.

Ήταν μία μαγική βραδιά για τους Παριζιάνους, που έκαναν ό,τι ήθελαν και δεν άφησαν σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους. Άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ (Ντράξλερ 4΄), ισοφαρίστηκαν από το τέρμα του Λεμάρ (27΄), αλλά πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος (Ντι

Μαρία 45΄). Στο 2ο ημίχρονο, η Παρί ΣΖ συνέχισε να είναι καλύτερη και πιο κινητική και με τα τέρματα του Καβάνι (54΄, 90΄) έφτασε στη μεγάλη της νίκη:

«Είχαμε ανάγκη να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο, διότι θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο τις πραγματικές μας δυνατότητες. Είμαι πλήρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, φυσικά, αλλά και από τη γενική απόδοση της ομάδας μου. Νομίζω ότι ήταν μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις μας», είπε μετά τον τελικό ο Ισπανός προπονητής των Παριζιάνων, Ούναϊ Έμερι και πρόσθεσε:

«Αυτή η νίκη θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Είμαστε έτοιμοι να αρπάξουμε από τα μαλλιά την ευκαιρία να προωθηθούμε στην κορυφή του πρωταθλήματος, αν μας το επιτρέψει με απώλειές της η Μονακό».

Από την πλευρά του, ο νεαρός άσος της Μονακό, Κιλιάν Μ’Μπαπέ, παραδέχθηκε την ανωτερότητα της τροπαιούχου: «Η Παρί ΣΖ ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς, σε όλο τον αγώνα. Ήταν ένας πραγματικός μπάτσος για εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα