Τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Χαντ για Κυπριακό - Πού θα δοθεί έμφαση

Συνάντηση τετ α τετ με τον Βρετανό ομόλογό του, στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στη Βιέννη, θα έχει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η εν λόγω συνάντηση έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία, καθότι επίκειται επίσκεψη στο Λονδίνο, της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΟΗΕ, στο Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Ως εκ τούτου, στην ατζέντα των θεμάτων συζήτησης ανάμεσα στον Τζέρεμι Χαντ και τον Νίκο

Χριστοδουλίδη, περίοπτη θέση θα έχει το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών θα δώσει έμφαση, αναλύοντας τις θέσεις της πλευράς μας, στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Επίσης, Χριστοδουλίδης και Χαντ θα συζητήσουν το Brexit και θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις εξωτερικές σχέσεις της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα εργασιών, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι διατλαντικές σχέσεις.

Στις 31 Αυγούστου 2018, οι Υπουργοί θα συζητήσουν για τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ στην τελευταία ενότητα, που διεξάγεται με τη συμμετοχή και των Υπουργών Εξωτερικών των υποψηφίων για ένταξη χωρών, θα συζητηθούν ζητήματα αποτελεσματικής πολυμέρειας.

Το άτυπο Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη μεταξύ 30 - 31 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα