LIVE/ΣΚΤ:"Ενοχλούσε τον SSM που ο καθένας επενέβαινε στην τράπεζα"

Με άλλες τρεις καταθέσεις συνεχίζονται σήμερα (30/8) οι ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Πρώτος ενώπιον της Επιτροπής βρέθηκε ο Κύπρος Έλληνας, μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τις 14 Ιουνίου 2018. Ακολούθως (10:30) το νυν μέλος της Επιτροπείας (παραιτηθείς) Χαράλαμπος

Χριστοδουλίδης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 12.00 η κατάθεση του Διευθυντή Στρατηγικής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Γιάννου Σταυρινίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταυρινίδης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής, έκανε λόγο για εσφαλμένες αναφορές, που φαίνεται να έγιναν για το πρόσωπό του κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, τονίζοντας ότι η ηθική τραπεζική αποτελούσε πυξίδα της στρατηγικής του Συνεργατισμού.

Με ανακοίνωση της η Ερευνητική Επιτροπή διευκρίνιζε ότι, με βάση τις εξουσίες, οι οποίες της παρέχονται από τον περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο, ΚΕΦ.44 καθώς και το Διάταγμα του Γενικού Εισαγγελέα (ΚΔΠ 201/2018) ακούει μάρτυρες και καταγράφει γεγονότα ενόρκως σε δημόσιες συνεδριάσεις και δεν λειτουργεί με τη μέθοδο της ανταλλαγής επιστολών.

Ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος, του οποίου το όνομα έχει ακουστεί στις δημόσιες/ανοικτές συνεδριάσεις, έχει το δικαίωμα, επεσήμανε στην ανακοίνωσή της, να αποταθεί στην Ερευνητική Επιτροπή και με επιστολή του να ζητήσει να κληθεί και να καταθέσει δημόσια και ενόρκως, στην περίπτωση που δεν έχει ήδη κληθεί από την Επιτροπή να το πράξει, και να παραθέσει ενώπιον της Επιτροπής γεγονότα, τα οποία θα είναι χρήσιμα, στο πλαίσιο των όρων εντολής της.

Το SigmaLive καταγράφει λεπτό προς λεπτό την σημερινή διαδικασία

Keywords
Τυχαία Θέματα