Τέσσερις πρώην υπουργοί "αδειάζουν" την Χρυστάλλα Γιωρκάτζη

Τέσσερις πρώην υπουργοί της κυβέρνησης του αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου αδειάζουν την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Η Διοικήτρια απέδωσε την κατάρρευση του Συνεργατισμού στο ότι συγκεκριμένος υπουργός το 2005 πολέμησε μέχρι θανάτου την εισήγησή της για αλλαγή της εποπτείας.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, ανέφερε στο Capital

Today ότι ο ίδιος δεν συζήτησε ποτέ τέτοιο θέμα. «Δεν με αφορά το θέμα. Διορίστηκα υπουργός Εσωτερικών το 2006 και μέχρι το τέλος της θητείας μου ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα ενώπιόν μας», είπε.

Από την πλευρά του, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, τόνισε «εγώ ήμουν υπέρ της αλλαγής της εποπτείας Το 2005 ήμουν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου. Προσωπικά είχα διατυπώσει την θέση μου στον Τάσσο Παπαδόπουλο για ενιαία εποπτική αρχή, θέση με την οποία συμφωνούσε και ο ίδιος. Τότε, υπήρχε συγκυβέρνηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ και ήταν δύσκολο να περάσει τέτοιο θέμα. Να σημειωθεί, πάντως, πως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπήρχαν ξεχωριστές εποπτικές αρχές για τα Συνεργατικά».

Ο Πρώην Υπουργός Εμπορίου, Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ότι «Δεν με αφορά το θέμα και δεν είναι προς τιμήν της κυρίας Γιωρκάτζη να σχολιάζει κάποιον ο οποίος δεν βρίσκεται σήμερα στη ζωή και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Επί της ουσίας, κανένας υπουργός δεν θα μπορούσε να επιβάλει στον Πρόεδρο κάτι τέτοιο καθώς το θέμα έπρεπε να περάσει πρώτα από το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε με τίποτα να περάσει γιατί υπήρχαν και μπλε και κόκκινα συνεργατικά».

Επισημαίνεται ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, μιλώντας στο Capital Today, ανέφερε λακωνικά πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα που άνοιξε η ίδια. Η ίδια σε σημερινή της τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του SIGMA έκανε λόγο για παραποίηση των χθεσινών τοποθετήσεών της.

«Ουδέποτε είπα ότι ξέρω πολλά και κρατώ πολλούς στο χέρι. Ερωτήθηκα αν υποσκάπτομαι και απάντησα θετικά», είπε.

Τέλος, απαντώντας στις δημόσιες κατηγορίες σχετικά με το ότι κρύφτηκε για το θέμα του Συνεργατισμού, επανέλαβε πως ό,τι περνούσε από το χέρι της Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με τη διάσωση του Συνεργατισμού, έγινε.

Σε σχέση με την τοποθέτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στο twitter, την οποία ο Γενικός Ελεγκτής επανέλαβε και στο Capital Today, η κ.Γιωρκάτζη είπε «δεν σχολιάζω δηλώσεις σε twitter, ούτε προκατόχους μου ούτε διαδόχους μου», αρνούμενη να επεκταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα