Τερματίζονται οι υπηρεσίες Yahoo maps και Yahoo Pipes

H Yahoo, μέσα στα πλαίσια ανανέωσης και εξυγίανσης της, έχει αποφασίσει το κλείσιμο δυο υπηρεσιών της. Του Yahoo Maps και του Yahoo Pipes.

Το Υahoo Maps, ουδέποτε γνώρισε την επιτυχία που είχε η αντίστοιχη των ανταγωνιστών της. Έτσι μετά από χρόνια αποφασίστηκε η κατάργησή της.

Από την άλλη, το Yahoo Pipes

ήταν μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία πρόσφερε ανάμεσα στ' άλλα γραφικές εφαρμογές για την δημιουργία των RSS feed (είναι οι ειδήσεις συνήθως που «τρέχουν» πάνω από μια ιστοσελίδα ενώ εσείς διαβάζετε κάτι άλλο). Επίσης η εφαρμογή αυτή προσέφερε και άλλα, όπως φόρουμ για συζητήσεις όπου οι χρήστες μπορούσαν να ανταλλάξουν απόψεις κλπ. Η εφαρμογή αυτή πρωτοεμφανίστηκε αρχές του 2007.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Yahoo, «Η εταιρεία μας θα επικεντρωθεί τώρα στα βασικά προϊόντα: έρευνα, επικοινωνία και ψηφιακό περιεχόμενο. Μέρος αυτής της έρευνας περιλαμβάνει αναβάθμιση των προϊόντων με απώτερο στόχο να σας προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα, τις καλύτερες πλατφόρμες και δυνατές εμπειρίες.».

Το Yahoo Pipes θα λειτουργεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και με περιοριστικούς όρους από τις 30 του Αυγούστου.

Από την άλλη, το Yahoo Maps, που και αυτό πρωτοεμφανίστηκε το 2007, κλείνει οριστικά τέλος του μήνα, αλλά όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας, δεν θα «εξαφανισθεί». Μέσα από τις αναζητήσεις τόσο του Yahoo όσο και του Flickr η συγκεκριμένη εφαρμογή θα εξακολουθήσει να τυγχάνει υποστήριξης.

Άλλες εφαρμογές οι οποίες έχουν καταργηθεί από την Yahoo είναι το Yahoo Mail (για Apple’s Mail App) οι οποίες χρησιμοποιούν το iOS5 ή παλαιότερο, το Yahoo Contacts synchronization για χρήστες του OS X 10.8 (Mountain Lion) ή παλαιότερων λειτουργικών, GeoPlanet και PlaceSpotter APIs, καθώς επίσης και αριθμός εφαρμογών προορισμένων για συγκεκριμένες αγορές (π.χ. Yahoo Music για Γαλλία και Καναδά).

Keywords
Τυχαία Θέματα