ΤΕΠΑΚ: Η μαύρη τρύπα σε νομοθεσία κι οι 32 φάκελοι "φωτιά"

Συνολικά 32 φακέλους παραδόθηκαν σε Γενικό Εισαγγελέα και Γενικό Ελεγκτή το 2015,οι οποίοι αφορούν συμβόλαια τα οποία είχε συνάψει το Πανεπιστήμιο και τα οποία διαπιστώθηκε από τον τότε Αντιπρόεδρο Πανίκο Λεωνίδου, ότι «έπασχαν».

Αυτό δήλωσε από τον αέρα της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι ο νυν βουλευτής Επαρχίας Λεμεσού Πανίκος Λεωνίδου κληθείς να απαντήσει για τα κακώς κείμενα του Πανεπιστημίου κατά την περίοδο που διετέλεσε Αντιπρόεδρος.

Αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα δήλωσε ο κ.Λεωνίδου

προέρχονται ουσιαστικά από τις καταγγελίες οι οποίες αναφέρονταν στους 32 φακέλους τους οποίους απέστειλε ο ίδιος σε Νομική Υπηρεσία και Γενικό Ελεγκτή.

Η τρύπα στη νομοθεσία του Πανεπιστημίου

Ήδη από χθες, δια στόματος του Γενικού Ελεγκτή λέχθηκε στον αέρα της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι ότι ο νομοθέτης δεν έχει προβλέψει σχετική ρύθμιση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα λειτουργός Πανεπιστημίου εναντίον του οποίου υπάρχει σχετική δίωξη.

Αυτό ανέφερε και σήμερα ουσιαστικά ο κ.Λεωνίδου ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει κενό στη βάση των κανονισμών με τους οποίους αποφασίζει το Πανεπιστήμιο.

Ο ίδιος ο κ.Λεωνίδου ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά κενά στη νομοθεσία και αυτό ακριβώς ήταν κάτι που εντοπίστηκε κατά τη θητεία του στο Πανεπιστήμιο.

Δόθηκαν μάλιστα οδηγίες όπως επισημαίνει όπως ετοιμαστεί νέα νομοθεσία η οποία να εμπερικλείει σχετικούς κανονισμούς. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κάτι, αναφέρει.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ιδού τα έγγραφα που καίνε καθηγητές ΤΕΠΑΚ

Οι «πληγές» της νομοθεσίας

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόβλημα νοοτροπίας το οποίο ορίζεται από ιδρύσεως του ΤΕΠΑΚ αφού η αυτονόμηση του Πανεπιστημίου έδωσε, λανθασμένα, την εντύπωση ότι θα μπορούσε να λειτουργεί το Πανεπιστήμιο «όπως ήθελαν» μερικοί. Δεν ήταν καλλιεργημένη η κουλτούρα της χρηστής διοίκησης, η οποία άρχισε, σταδιακά να καλλιεργείται αρκετά χρόνια αργότερα.

Λόγω της έλλειψης σχετικών κανονισμών γίνεται παραπομπή σε ανάλογους κανονισμούς του Πανεπιστημίου Κύπρου, τους οποίους ουσιαστικά το ΤΕΠΑΚ «δανείζεται».

Καίριο πρόβλημα είναι και αυτό της έλλειψης ελέγχου. Η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου δημιουργήθηκε εκ των υστέρων, με αποτέλεσμα αρκετά από τα ευρήματά της να είναι εξ αυτών που σήμερα βρίσκονται ενώπιον Δικαιοσύνης.

Εντωμεταξύ μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής διά του Προέδρου της γίνονται διαδικασίας ετοιμασίας πειθαρχικών κανονισμών οι οποίοι θα μπορούν να ελέγξουν πιθανές επερχόμενες υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα