Τατάρ: Ρατσισμός Ακιντζί η δήλωση «ούτε εχθροί ούτε υποτακτικοί της Τουρκίας»

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, κάτω από τον τίτλο «Φτάνει πια», η Kıbrıs (21.08.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του αποσχιστικού καθεστώτος που εδρεύει στα κατεχόμενα και πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, υποστήριξε ότι ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δεν πέτυχε σε κανένα θέμα κατά την διάρκεια της πενταετούς θητείας του και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στις επικείμενες παράνομες «προεδρικές εκλογές» της 11ης Οκτωβρίου ο «λαός» θα πει «φτάνει πια» σε όσους «επιμένουν λάθος», κατά την έκφρασή του.

Σε

χθεσινή γραπτή του δήλωση, ο Τατάρ σχολίασε την αναφορά Ακιντζί ότι «από εμάς δεν βγαίνουν εχθροί της Τουρκίας, να μην προσπαθούν άδικα, όμως δεν βγαίνει ούτε και μια αντίληψη που δηλώνει υποταγή του τύπου ‘σήκω σήκω κάτσε κάτσε’». Ισχυρίστηκε ότι με αυτά τα λόγια ο Ακιντζί εξέφρασε «την ρατσιστική του οπτική γωνιά που υπάρχει στα βάθη της νοοτροπίας του» και έδειξε την «διπρόσωπη πολιτική του στάση».

Ο Τατάρ υποστήριξε επίσης ότι ο ίδιος και το κόμμα του υπερασπίζονται την ελευθερία, την ασφάλεια και την κυριαρχία του τουρκοκυπριακού «λαού» και με αυτή την έννοια επιθυμούν να αντικατοπτριστεί σωστά στην κάλπη η βούληση του «λαού» στις 11 Οκτωβρίου. Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι ο Ακιντζί και «τα παράγωγά του» είναι εκείνοι που υποτιμούν «το κράτος» των Τουρκοκυπρίων και θεωρούν την «ΤΔΒΚ» ως υποτελή διοίκηση.

Εξέφρασε και την εξής άποψη, ο Τατάρ: «Είναι ένα απαράδεχτο προεκλογικό παιχνίδι και διαστρέβλωση ο ισχυρισμός που προβλήθηκε εκ μέρους του κ. Ακιντζί, ο οποίος δεν είπε τίποτα για την στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς που παραγνωρίζει την κυρίαρχη ισότητά μας και προκάλεσε την άρση του δικαιώματος του βέτο που αποκτήσαμε κατά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960, ότι το UBP, το οποίο έχει σκοπό του την συνέχιση και εξύψωση της ΤΔΒΚ, επιθυμεί να υποβιβάσει σε υποτελή διοίκηση το κράτος μας».  

Διαβάστε επίσης: Ελτσίλ: Είμαστε αποσχιστές &εκτός Διεθνούς Δικαίου - Να επιστρέψουμε στην ΚΔ

Νέα δημοσκόπηση παρουσιάζει τον Ακιντζί να προηγείται - Έρχουρμαν και Τατάρ στην δεύτερη και τρίτη θέση

Η Detay (21.08.20) γράφει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία ερευνών Redborder, ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προηγείται στην κούρσα των παράνομων «προεδρικών εκλογών» στα κατεχόμενα, εξασφαλίζοντας ποσοστό 23,2% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο, ακολουθούμενος από τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Τουφάν Έρχουρμαν, με 18,6% και τον  λεγόμενο πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), Ερσίν Τατάρ, με 16,2%.

Η έρευνα διεξήχθη εντός Ιουλίου με την μέθοδο της τυχαίας στρωματοποιημένης δειγματοληψίας και την συμμετοχή 1,002 ατόμων.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση στις προτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα βρίσκονται ο πρόεδρος του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP) των εποίκων Ερχάν Αρικλί με 6,4% και ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Κουτρέτ Όζερσαϊ, με 6,2%. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σερντάρ Ντενκτάς δεν συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα της έρευνας, επειδή αυτή διενεργήθηκε πριν την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι το 18% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανέναν από τους υποψήφιους, ενώ το 10,6% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Εξάλλου, όταν ρωτήθηκαν ποιον από τους υποψήφιους δεν θα ψήφιζαν ποτέ στις παράνομες «προεδρικές εκλογές», οι συμμετέχοντας στην έρευνα απάντησαν:

Ερχάν Αρικλί 64,8%

Ερσίν Τατάρ 59,3%

Μουσταφά Ακιντζί 58,3%

Κουτρέτ Όζερσαϊ 46,4%

Τουφάν Έρχουρμαν 20,8%

Αναποφάσιστοι 18,3%

Στην ερώτηση πώς αξιολογούν την αποσχιστική «κυβέρνηση» των κομμάτων UBP-HP, το 63,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι την θεωρούν αποτυχημένη, το 18,6% ούτε επιτυχημένη ούτε αποτυχημένη και το 16,8% επιτυχημένη.

Στην ερώτηση πώς αξιολογούν την «προεδρική θητεία» του Μουσταφά Ακιντζί, το 46,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα την χαρακτήρισαν αποτυχημένη, το 33,6% ούτε επιτυχημένη ούτε αποτυχημένη και το 17,5% επιτυχημένη.

Διαβάστε επίσης: Κόμμα Ακιντζί για κατεχόμενη Κύπρο: Είμαστε υποτελής διοίκηση στην Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τατάρ, Ρατσισμός Ακιντζί, Τουρκίας,tatar, ratsismos akintzi, tourkias