Επαναλειτούργησε το Κέντρο Ανακύκλωσης Ηρακλείου

17:45 21/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου που επαναλειτούργησε, επισκέφθηκε ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, Κώστα Βαρδαβά και την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μαρία Καναβάκη.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την επαναλειτουργία του ΚΔΑΥ, η οποία εδώ και μήνες προχωρά δίχως προβλήματα. Ωστόσο έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην αποκομιδή και στη διαδικασία διαλογής, καθώς κάποιοι δημότες δεν ανακυκλώνουν πάντα με τον σωστό τρόπο.

Συμφωνήθηκε να δοθεί έμφαση το

προσεχές διάστημα στην ενημέρωση, σχετικά με την ορθή χρήση των ρευμάτων ανακύκλωσης που υπάρχουν στο Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος μετά την επίσκεψη: «Είναι ευχάριστο ότι το Κέντρο λειτουργεί τους τελευταίους μήνες ομαλά και οι δημότες συνεχίζουν να ανακυκλώνουν. Ωστόσο θα πρέπει να ανακυκλώνουν και σωστά και τούτο είναι δική μας ευθύνη να τους το μάθουμε. Η ανακύκλωση, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής μας, όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων, είναι εξαιρετικά σημαντική και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε το Ηράκλειο να προοδεύσει ουσιαστικά και στον συγκεκριμένο τομέα».

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρινός επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου, όπου είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας για την βελτιωμένη εικόνα της πόλης, τονίζοντάς τους ότι «η κατάσταση είναι όλο και καλύτερη σε σχέση  με το παρελθόν, αλλά μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο». Παράλληλα ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και για τους νέους κάδους που έχει προμηθευτεί η Υπηρεσία και πρόκειται να τοποθετήσει το προσεχές διάστημα, σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Η σωστή ανακύκλωση

Σε σχέση με τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης υπενθυμίζεται από το Δήμο ότι σε αυτούς οι δημότες μπορούν να αποθέτουν:

Πλαστικές, χάρτινες και γυάλινες συσκευασίες. Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες.

Δεν πρέπει να ρίχνουν στους μπλε κάδους, υπολείμματα τροφών, μπαταρίες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οικοδομικά υλικά, τζάμια, υφάσματα, κλαδιά δέντρων, ξύλινα και δερμάτινα αντικείμενα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επαναλειτούργησε, Κέντρο Ανακύκλωσης Ηρακλείου,epanaleitourgise, kentro anakyklosis irakleiou