Τατάρ: Ο τ/κ λαός βρίσκεται πάντα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Η  Vatan (12.05.21) γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ εξέδωσε μήνυμα συμπαράσταση προς τον λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζοντας παράφορα τις επιθέσεις από τις Δυνάμεις Ασφαλείας του Ισραήλ προς τον Παλαιστινιακό λαό αλλά και την επίθεση που έγινε στο τζαμί Mescid-i Aksa στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του ΓΤΠ. 

Στη σχετική ενημέρωση από το ΓΤΠ αναφέρεται επίσης ότι ο Τατάρ στο μήνυμά του κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει τις «βίαιες επιθέσεις» και παράλληλα υποστήριξε ότι ο Τουρκοκυπριακός λαός βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό

του Παλαιστινιακού λαού. «Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά πόσο σημαντική είναι για μας η στήριξη που μας παρέχει η μητέρα Πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη Τουρκία», αναφέρει ο Τατάρ στο μήνυμά του.

Διαβάστε εδώ: Τατάρ για 6 σημεία: Φωτογραφήθηκαν από Ε/κ-Δεν υπάρχει τίποτε που να κρύβουμε

Επίσης, σε γραπτή του δήλωση, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ επέκρινε με τη σειρά του τις Ισραηλινές επιθέσεις στο τζαμί Mescid-i Aksa, υποστηρίζοντας ότι και οι Τουρκοκύπριοι βίωσαν τέτοια γεγονότα στο παρελθόν κατά την περίοδο του 1963-1974 από τους Ελληνοκύπριους.

Υποστηρίζοντας ότι ο Τουρκοκυπριακός «λαός» μαζί με την Τουρκία στέκονται δίπλα στο λαό της Παλαιστίνης, ο Σανέρ υπογράμμισε τη σημαντική στήριξη που έχουν από την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι «η στρατιωτική, οικονομική και άλλου είδους στήριξη από την Τουρκία τους προσφέρει ασφάλεια και ευημερία τόσα χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

«Iron Dome»: To υπερόπλο του Ισραήλ αναχαίτισε 850 ρουκέτες (ΒΙΝΤΕΟ)
Keywords
Τυχαία Θέματα