Τατάρ: Να μοιραστούμε το νερό και το Φ.Α των «δυο ίσων κυρίαρχων κρατών»

Η Kıbrıs (21.03.23) γράφει ότι την θέση πως είναι έτοιμοι να μοιραστούν με τους Ελληνοκύπριους το νερό που έρχεται από τη Τουρκία στα κατεχόμενα επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ μιλώντας σε εργαστήρι με τίτλο «Εργαστήρι Παραγωγικότητας στους Φυσικούς Πόρους και Εναλλακτικές Ενεργειακές Λύσεις», το οποίο διοργάνωσε η Ακαδημία Επιστημών Τουρκίας  με οικοδεσπότη το παράρτημα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης στα κατεχόμενα.  

«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε με την νότια Κύπρο

και το νερό και τον φυσικό πλούτο που βρίσκεται γύρω από το νησί σε συνεργασία δύο ίσων κυρίαρχων κρατών», υποστήριξε, σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσεγγίζει θετικά αυτή τη θέση, διότι θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως το μοναδικό κράτος στο νησί.  

«Θέλουν να καταργήσουν την ΤΔΒΚ και να μπαλώσουν τους Τούρκους της Κύπρου σε αυτή την δημοκρατία», ισχυρίστηκε και επανέλαβε ότι θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο με αποδοχή των «δύο ίσων κυρίαρχων κρατών». 

«Η νέα μας πολιτική είναι η αποδοχή της ΤΔΒΚ ως ίσο κυρίαρχο κράτος. Και η μητέρα πατρίδα είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής μας σε αυτό το θέμα», σημείωσε.  

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τατάρ, Φ Α,tatar, f a