Τατάρ: Διάσταση της «νέας πολιτικής» στο Κυπριακό το άνοιγμα του Βαρωσιού

ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης του Βαρωσιού είναι μια διάσταση της «νέας πολιτικής» τους στο Κυπριακό, όπως μεταδίδει ο Τουρκοκυπριακός Τύπος. Σύμφωνα με δήλωση της «προεδρίας», μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης του «συνδέσμου νέων αγωνιστών», ο Τατάρ υπενθύμισε ότι αυτή η «νέα πολιτική» είναι τα «δύο κράτη» και οι «δύο κυριαρχίες» και πρόσθεσε:

«Ο τουρκοκυπριακός λαός, που διοικεί τον εαυτό του εδώ και 60 χρόνια, δεν πρόκειται να πάει πίσω από εδώ

και μπρος. Πρέπει και η δική μας κυριαρχία να γίνει αποδεχτή από τα κράτη του κόσμου και τα Ηνωμένα Έθνη. Ζητούμε την αποδοχή μιας κυριαρχίας που υπάρχει ούτως ή άλλως, ζητούμε τα δικαιώματά μας. Η νέα πολιτική που προέκυψε κατά τον τελευταίο έναν χρόνο ενισχύθηκε περισσότερο με την στήριξη της Τουρκίας και το άνοιγμα του Βαρωσιού

Διαβάστε ακόμη: Για τουρκικές προκλήσεις και εξελίξεις στο Κυπριακό ενημερώνει την ΕΕ ο ΥΠΕΞ

Αναφέροντας ότι το σημαντικό είναι η πατρίδα, το έθνος, η σημαία και η ανεξαρτησία, ο Τατάρ υποστήριξε ότι μέσα στην «νέα πολιτική» συνεχίζεται ο αγώνας τους και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο με το που πάτησε το πόδι στο νησί ο τουρκικός στρατός το 1974 και οι Τούρκοι της Κύπρου ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι στο δικό τους «κράτος» και στη δική τους περιοχή.

Υποστηρίζοντας ότι είναι «απερισκεψία» να λέγεται ότι η «ΤΔΒΚ» δεν μπορεί να υπερασπιστεί τους «πολίτες» της, ο Τατάρ ανέφερε ότι το ουσιαστικό είναι η πατρίδα, η σημαία, η ελευθερία και η ανεξαρτησία και ότι το έθνος θα ζει αιώνια.

Επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι ο «λαός» επέδειξε μιαν βούληση προς την κατεύθυνση του καθορισμού του μέλλοντός του και της συνέχισης των δεσμών με την «μητέρα πατρίδα» Τουρκία, ο Τατάρ χαρακτήρισε «απερισκεψία» το να βγαίνουν σε πρώτο πλάνο τα οικονομικά προβλήματα ενώ υπάρχουν αυτές οι αξίες, να «πιάνεται στο στόμα» η Τουρκία, να ωθείται ο «λαός» στην απαισιοδοξία και να λέγεται ότι η «ΤΔΒΚ» δεν μπορεί α υπερασπιστεί τους «πολίτες» της.

Ισχυριζόμενος ότι η Τουρκία πλήρωσε πολύ μεγάλο τίμημα για την Κύπρο και ότι προέβη σε θυσίες και ακόμα προβαίνει, ο Τατάρ υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό των Τούρκων της Κύπρου στον αγώνα που διεξάγουν και υπενθύμισε την «πολύ σημαντική», όπως την χαρακτήρισε, ομιλία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στην οποία είπε σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο στηρίζοντας την πολιτική Τατάρ και χαρακτήρισε αδικία το γεγονός ότι δεν προσφωνεί την Γενική Συνέλευση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης την ώρα που το κάνει ο Ελληνοκύπριος ηγέτης.

«Είναι και αυτό μια πηγή δύναμης για εμάς. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν ήταν η φωνή μας στην Νέα Υόρκη», πρόσθεσε.

Επαναλαμβάνοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν οποιανδήποτε κατάσταση, η οποία θα τους θέσει σε κίνδυνο, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι αν υπογράψουν το μοντέλο που λέγεται ομοσπονδία, την ίδια μέρα θα αποσύρει την στήριξή της και τα στρατεύματά της από το νησί η Τουρκία.

«Ούτε εμείς ούτε η μητέρα πατρίδα πρόκειται να το δεχτούμε ποτέ αυτό», είπε και ισχυρίστηκε:

«Είδαμε την προ του 1960 περίοδο. Το δίδυμο Ελληνοκύπριοι – Ελλάδα αύξησε τον πληθυσμό. Από τότε διέπρατταν αδικία και ακόμα διαπράττουν. Εμείς είμαστε συνιδιοκτήτες αυτής της χώρας. Το 1963 μας έκαναν να ζήσουμε κάθε είδους τυραννία, καταπίεση για να μας ωθήσουν εκτός του κράτους. Τα Ηνωμένα Έθνη πάντα παρέμεναν θεατές στα ελληνοκυπριακά εγκλήματα που γίνονταν στο νησί. Τελικά μπορέσαμε να αντισταθούμε μέχρι το 1974. Πλέον αυτή η κατάσταση δεν έχει επιστροφή. Δεν μπορούμε να σύρουμε σε αυτή την περιπέτεια τον τουρκοκυπριακό λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα