Ταμεία της ΕΕ για την στήριξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών

Η ΕΕ συντονίζει δράσεις για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ένταξης και υποστηρίζει τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στις προσπάθειές τους να ενσωματώσουν τους Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) μέσω δραστηριοτήτων αμοιβαίας μάθησης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετά κονδύλια της ΕΕ που συμβάλλουν στην ενσωμάτωση των ΥΤΧ στην ΕΕ. Χρηματοδοτώντας προγράμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα ακόλουθα κονδύλια στηρίζουν πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ένταξη των ΥΤΧ στην ΕΕ, βοηθώντας

τους να ενταχθούν ομαλά στις τοπικές κοινωνίες.

Το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) συμβάλλει στην προώθηση της αποτελεσματικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και στην εφαρμογή μιας κοινής προσέγγισης για το άσυλο και τη μετανάστευση στην ΕΕ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) διασφαλίζει πιο δίκαιες ευκαιρίες απασχόλησης για όλους τους πολίτες της ΕΕ και επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας σε άτομα από μειονεκτούσες ομάδες ώστε να βρουν θέσεις εργασίας ως μέρος της ενίσχυσης της κοινωνικής ένταξης στην ΕΕ.

Το πρόγραμμα Erasmus + υποστηρίζει την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό στην Ευρώπη και παρέχει ευκαιρίες στους πολίτες της ΕΕ να σπουδάσουν, να εκπαιδεύσουν και να αποκτήσουν εμπειρία στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα της ΕΕ για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI) προωθεί ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και βιώσιμης απασχόλησης, διασφαλίζοντας επαρκή και αξιοπρεπή κοινωνική προστασία, καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) είναι το χρηματοδοτικό μέσο της ΚΑΠ που υποστηρίζει στρατηγικές αγροτικής ανάπτυξης, ενώ προωθεί επίσης την κοινωνική ένταξη, τη μείωση της φτώχειας και την οικονομική ανάπτυξη στις αγροτικές περιοχές.

Το Ταμείο για την Ευρωπαϊκή Βοήθεια στους Απόρους (FEAD) υποστηρίζει τις δράσεις των χωρών της ΕΕ για παροχή τροφής και βασικής υλικής βοήθειας στους απόρους και εφαρμόζει μέτρα κοινωνικής ένταξης.

Το έργο MiCare είναι ένα παράδειγμα έργου το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος Erasmus + και συμβάλλει στην ομαλή ένταξη των ΥΤΧ στην ΕΕ μέσω κατάρτισης, ώστε να τους βοηθήσει να γίνουν μέλη του εργατικού δυναμικού της ΕΕ, το οποίο αποτελεί ουσιαστικό βήμα για την ένταξή τους στις χώρες υποδοχής.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο:

https://www.facebook.com/MiCareProject

https://twitter.com/micareproject

Keywords
Τυχαία Θέματα