Ταινία για «εμπάργκο» των T/κ πάει Διεθνή Φεστιβάλ (TRAILER)

Σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ παρουσιάζεται η ταινία μικρού μήκους του Τ/κ Muge Gunay με τίτλο «Στη σκιά του δράκου». Σύμφωνα με ανακοίνωση του "Γραφείου Τύπου" του ψευδοκράτους, η ταινία πραγματεύεται την ιστορία της μετανάστευσης των T/κ στο εξωτερικό, εξαιτίας του εμπάργκο που τούς «επιβλήθηκε» μετά την εισβολή.

Συγκεκριμένα, η ταινία θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Παγκόσμιας Ανεξαρτησίας του Ασιατικού Κινηματογράφου στην Καλκούτα της Ινδίας στις 10-12 Νοεμβρίου.

Το σενάριο γράφτηκε από τον Τουρκοκύπριο συγγραφέα

Safak Yolcu και γυρίστηκε στην κατεχόμενη από τον Αττίλα Κύπρο τον περασμένο Απρίλιο. Ο παραγωγός Gunai, τόνισε ότι η ταινία αφορά τις απεγνωσμένες μεταναστεύσεις του τουρκοκυπριακού «λαού». «Η ταινία αναφέρεται στην 100η επέτειο της τ/κ διασποράς και είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που έμειναν πίσω και περίμεναν μέχρι και την τελευταία τους αναπνοή για την επιστροφή και συνάντησή τους με το χαμένο τους κομμάτι», αναφέρει το τρέιλερ της ταινίας.

Η ταινία, σύμφωνα με το "γραφείο τύπου" του ψευδοκράτους, κέρδισε «Ειδικό Βραβείο Ακαδημίας» στο 10ο Φεστιβάλ Ελεύθερου Κινηματογράφου στην Τουρκία. Επιπλέον, αναγνωρίστηκε ως ημι-φιναλίστ στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου που διοργανώθηκε στη Δημοκρατία της Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ έλαβε υποψηφιότητα στα φεστιβάλ που διεξήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ινδία.

In the Shadow of Cedar Trailer from Muge Günay on Vimeo.

Keywords
Τυχαία Θέματα