Ταϊλάνδη: Βύθιση κορβέτας Πολεμικού Ναυτικού - Θρίλερ με 31 αγνοούμενους

Θρίλερ σ' εξέλιξη μετά τη βύθιση κορβέτας του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης. 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, 31 άνθρωποι αγνοούνται μετά την ανατροπή και βύθιση κορβέτας η οποία μετέφερε πάνω από 100 μέλη πληρώματος, κατά τη διάρκεια καταιγίδας στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Πρόκειται για την κορβέτα HTMS Sukhothai, της οποίας η λειτουργία του συστήματος που εγγυάται την ηλεκτροδότηση του πολεμικού διακόπηκε και οι μηχανές σταμάτησαν, εν μέσω θαλασσοταραχής στα ανοικτά της Μπανγκ Σαφάν (νότια).

Το πλήρωμα «έχασε τον έλεγχο» του

πλοίου, που πήρε κλίση και άρχισε να βυθίζεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· χθες Κυριακή στις 19:00 ώρα Κύπρου) περίπου 20 ναυτικά μίλια (37 χιλιόμετρα) από τα παράλια, στο επίπεδο της Μπανγκ Σαφάν, στην επαρχία Πρατσουάπ Χίρι Χαν, νότια της Μπανγκόκ.

กองทัพเรือ ชี้แจงกรณี #เรือหลวงสุโขทัย

กองทัพเรือ ร่วมกับ เรือบริเวณใกล้เคียง ทำการค้นหากำลังพลของ เรือหลวงสุโขทัย ตลอดคืน ณ ปัจจุบันสามารถช่วยเหลือกำลังพลได้ 78 นาย จาก 106 นาย เหลืออยู่ในน้ำ 28 นาย ในจำนวนนี้ สาหัส 3 นาย pic.twitter.com/3WgQJWFk8s

— กองทัพเรือ ROYAL THAI NAVY (@prroyalthainavy) December 18, 2022

Οι αρχές δήλωσαν τη Δευτέρα ότι διέσωσαν 75 μέλη του πληρώματος, αλλά 31 εξακολουθούν να αγνοούνται, με τα σωστικά συνεργεία να αναζητούν επιζώντες όλη τη νύχτα. Η επιχείρηση συνεχίζεται τη Δευτέρα, ανέφερε το ναυτικό ανακοινώνοντας παράλληλα τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του περιστατικού.

Πηγή: naftemporiki.gr/bbc.com

Keywords
Τυχαία Θέματα