Ταγιάνι: Να τεθεί τέλος στην στρατιωτική κατοχή από Τουρκία

O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή (8/12), στέλνοντας μήνυμα για τερματισμό της κατοχής του νησιού από την Τουρκία.

Ο κ. Ταγιάνι δήλωσε σίγουρος ότι με την αποφασιστικότητα του Προέδρου Αναστασιάδη η επανένωση της Κύπρου θα γίνει μια απτή πραγματικότητα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Ευχαριστίες

Συλλούρη σε Ταγιάνι για μη εξυπηρετούμενα δάνεια

«Εμείς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζουμε την Κύπρο ώστε να τεθεί τέλος στη στρατιωτική κατοχή από πλευράς Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει: «Το νησί θα μπορούσε να γίνει μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα στο σύνολό της», εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, στις παραμέτρους του ΟΗΕ.

O κ. Ταγιάνι, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την προσπάθεια που κατέβαλε στη μείωση της ανεργίας και της οικονομικής ανάπτυξης στο νησί μετά την κρίση.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε και σχετικό tweet για το ίδιο θέμα, αναρτώντας και φωτογραφία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Cyprus is a key EU player &an example of economic reforms, now returning to sustainable growth. Thanks to President @AnastasiadesCY for the warm welcome. Follow me on Cyprus visit https://t.co/HS7txAKnwH pic.twitter.com/0OqBxcaTVJ

— EP President Tajani (@EP_President) December 8, 2017

Αναφορές, επίσης, από πλευράς Ταγιάνι έγιναν στις θετικές εξελίξεις για την πρόοδο σε ό,τι αφορά το Brexit, τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει να διαδραματίσει η Κύπρος στην περιοχή, αλλά και τους νέους, τους οποίους, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, θα συναντήσει εντός της ημέρας.

Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν και στον καιρό και πιο συγκεκριμένα στην ηλιόλουστη μέρα της Κύπρου, με τον κ. Ταγιάνι να δηλώνει συμβολικά ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα