Ταυτοποιήθηκαν 10.000 ψεύτικες ταυτότητες από τον Φόρο

Στην ταυτοποίηση 10.000 ψεύτικων ταυτοτήτων προχώρησε το Τμήμα Φορολογίας, κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός για την ορθότερη φορολόγηση ακινήτων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», παρά το γεγονός ότι φέτος καταργήθηκε η φορολόγηση στην ακίνητη περιουσία, οι λειτουργοί του Τμήματος κατάφεραν να ταυτοποιήσουν 10.000 ψεύτικες ταυτότητες που ανήκουν σε πρόσωπα με σημαντική ακίνητη περιουσία, αλλά χωρίς να είναι καταχωρισμένοι οι αριθμοί της πολιτικής τους ταυτότητας.

Αποτέλεσμα της πρακτικής που εφαρμοζόταν επί χρόνια, είναι οι εμπλεκόμενοι να ξεφεύγουν

του Φόρου.

Εξάλλου, το θέμα είχε πολλές φορές επισημάνει κατά το παρελθόν και η Ελεγκτική Υπηρεσία στις εκθέσεις της, ενώ το 2015 είχε επισημανθεί ότι τουλάχιστον 262.300 πρόσωπα βρίσκονταν καταχωρισμένα στο μηχανογραφικό σύστημα του Κτηματολογίου, χωρίς να υπάρχει ταύτιση με τον αριθμό της πολιτικής τους ταυτότητας.

Η ταυτοποίηση πραγματοποιήθηκε για τα φορολογικά έτη 2012-2016, όταν οι συντελεστές κάλυπταν ένα μεγάλο μέρος της ακίνητης ιδιοκτησίας στη γη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης, δήλωσε ότι η ταυτοποίηση χρησιμοποιήθηκε για τη φορολόγηση προηγούμενων και μελλοντικών φόρων κι εξήγησε ότι λόγω του ότι ο φόρος ακινήτων επιβάλλεται στη συνολική ακίνητη ιδιοκτησία, δεν μπορούν να εξαχθούν στατιστικά στοιχεία πρόσθετης φορολόγησης μόνο από την ταυτοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα