Μια ανάσα από τον βυθό βρίσκεται το τρυπάνι του WestCapella

Την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις μετουσιώνονται σε απειλές, η Κύπρος βρίσκεται μια ανάσα από τη γεώτρηση στον ''Ονησιφόρο'', που θα αποτελέσει δείκτη για τον πλούτο της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες, την ώρα που η Λευκωσία κρατά χαμηλούς τόνους, καθώς θέμα ημερών είναι η κάθοδος του τρυπανιού στα έγκατα του τεμαχίου ''11''.

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία απειλεί με "απάντηση" στις γεωτρήσεις

Οι εργασίες του ''West Capella'', από

την ολοκλήρωση των οποίων θα εξαρτηθεί και η ακριβής ημερομηνία έναρξης της γεώτρησης, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Η πλωτή εξέδρα της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας ENI-TOTAL έχει ήδη σταθεροποιηθεί στο σημείο και σε εξέλιξη βρίσκεται τόσο η τεχνική προετοιμασία, όσο και οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Η 5η κατά σειρά γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κύπρου κρίνεται ως η πλέον σημαντική αφού στηρίζεται σε εντελώς διαφορετικό μοντέλο και αναμένεται να προσθέσει σημαντικές πληροφορίες για του ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας.

Ο Υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι η σημαντικότητα της γεώτρησης δεν έγκειται στην ανακάλυψη ενός κοιτάσματος, αλλά στο γεγονός ότι ο ''Ονησίφορος'' μπορεί να αποτελέσει δείκτη για τον ενεργειακό πλούτο ευρύτερα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Το Υπουργείο Ενέργειας παρακολουθεί στενά την πρόοδο της γεώτρησης, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα