ΤΑΕΠ:Η επόμενη μέρα της απεργίας-Ποια τα επόμενα βήματα της ΠΑΣΥΚI

Κανονικά λειτουργούν από τις 07:00 σήμερα το πρωί τα ΤΑΕΠ σε όλες τις πόλεις, μετά και τη λήξη της 24ωρης απεργίας της ΠΑΣΥΚΙ. 

Η απεργία-«κραυγή αγωνίας» όπως πολλάκις χαρακτηρίστηκε έτσι από τη Συντεχνία, πραγματοποιήθηκε με την ΠΑΣΥΚΙ να κάνει λόγο για υποστελέχωση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η οποία θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία των ασθενών όσο και των ίδιων των ιατρών, οι οποίοι εργάζονται χωρίς ανάπαυση εδώ

και μήνες κάτι που πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα άσκησης ιατρικής, όπως αναφέρουν.

Επιπλέον, τονίζει ότι «η νομοθεσία για το ΓεΣΥ εφαρμόζεται κατά το δοκούν με αποτέλεσμα να μη έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν οι προσωπικοί ιατροί τους ασθενείς τους έστω και σε πρόγραμμα εφημερίας, κι αυτό έχει ως επακόλουθο τη συσσώρευση ασθενών της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Φροντίδας στα ήδη υποστελεχωμένα Τ.Α.Ε.Π.», ενώ όσον αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Ο.Κ.Υπ.Υ. χαρακτηρίστηκαν ως ανεπαρκή. 

Μιλώντας στο SigmaLive ο ΓΓ της ΠΑΣΥΚΙ Πέτρος Κατσιολούδης, ανέφερε ότι η χθεσινή απεργία ήταν μια φωνή διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα ΤΑΕΠ. 

Έγιναν κάποιες δηλώσεις χθες και αναμένουμε από εκεί και πέρα τί θα γίνει, σημείωσε. 

Η ΠΑΣΥΚΙ, σημείωσε, αναμένει να κληθεί από τις Αρμόδιες Αρχές για διάλογο, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός και όχι «μπαλωματικές» κινήσεις. 

Πρέπει, είπε, να εξευρεθούν ολικές λύσεις καθώς τα προβλήματα δεν περιορίζονται στα ΤΑΕΠ αλλά σε ολόκληρα τα κρατικά νοσηλευτήρια, ενώ εξέφρασε φόβους ότι το «κύμα φυγής» θα επεκταθεί. 

Σημείωσε ότι η ΠΑΣΥΚΙ έκανε σωρεία προτάσεων στο παρελθόν, ξεκαθαρίζοντας ότι η απεργία δεν έγινε για τα λεφτά και έστειλε τα κατάλληλα μηνύματα. 

Όσο αφορά σε ενδεχόμενη κλιμάκωση των μέτρων, ο κ. Κατσιολούδης ανέφερε ότι η αντίδραση της ΠΑΣΥΚΙ θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών. 

Τέλος ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες για την ανταπόκριση του, καθώς χθες δεν συνέρρευσαν στα ΤΑΕΠ. 

Keywords
Τυχαία Θέματα