Με στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας απαντά η ΕΕ

Με στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας, απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άγκυρα για τη θαλάσσια –αυτή τη φορά- εισβολή της στην Κύπρο.

Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης δείχνουν την πυγμή τους και παρουσιάζουν σήμερα στους «28», τα μέτρα που προτείνουν εναντίον της Άγκυρας, ως αντίδραση στη συνεχιζόμενη, παράνομη δραστηριότητα της, στην ΑΟΖ της ΚΔ.

Τα μέτρα θα τεθούν ενώπιον των αντιπροσώπων, κρατών- μελών της ΕΕ.

Στο πακέτο

περιλαμβάνεται η περικοπή των κοινοτικών κονδυλίων της διεύρυνσης κατά 145,8 εκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος και η επανεξέταση των χρηματοδοτικών - επενδυτικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς την Τουρκία.

Η Κομισιόν, επιπλέον θα διακόψει σειρά από "διαλόγους υψηλού επιπέδου" σε υπουργικό επίπεδο στην οικονομία, τη γεωργία, την ενέργεια και τις μεταφορές, αλλά και την αναστολή τυχόν συναντήσεων κορυφής ΕΕ- Τουρκίας στο παρόν στάδιο.

Η Κομισιόν αναμένεται, μάλιστα, να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προτείνει και στοχευμένα μέτρα κατά εταιριών και προσώπων που σχετίζονται με τη γεωτρητική δραστηριότητα της Τουρκίας σε δεύτερη φάση, όταν τα Κράτη-Μέλη το κρίνουν απαραίτητο.

Τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν από τους Υπουργούς Εξωτερικών, την επόμενη εβδομάδα.

«Θα γίνει σήμερα, μια πρώτη συζήτηση και αναλόγως των αποτελεσμάτων, θα δούμε πώς θα προχωρήσει η διαδικασία», εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης στο "Πρωτοσέλιδο". 

Keywords
Τυχαία Θέματα