Τα πρωτόκολλα έφεραν την ανάγκη για εκσυγχρονισμό νηπιαγωγείων

Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας για τα νηπιαγωγεία έφερε στο προσκήνιο η πανδημία.

Τα νηπιαγωγεία να σημειωθεί λειτουργούν υπό την ομπρέλα δύο Υπουργείων (Εργασίας και Παιδείας) και δυο διαφορετικών πρωτοκόλλων.

Μετά τους προβληματισμούς που εξέφρασαν εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων, στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής καλέστηκαν να τοποθετηθούν, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Στην τοποθέτησή του ο κος

Προδρόμου είπε πως «υπάρχουν περίπλοκες δομές. Το γεγονός ότι τα νηπιαγωγεία υπάγονται σε δύο διαφορετικά Υπουργεία δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματισμούς που κατανοούμε. Για παράδειγμα υπάρχει διαφορετικό πρωτόκολλο για χρήση των παιχνιδιών εξωτερικού χώρου από τα Υπουργεία μας και αυτό γίνεται λόγω των διαφορετικών ηλικιών των παιδιών που φιλοξενούνται στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και στα δημόσια».

Πρόσθεσε επίσης πως, «αυτό που εξετάζεται  είναι σωστός σχεδιασμός όπου με τεχνοκράτες και διάλογο να υπάρξει εκσυγχρονισμός. Είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργείται σύγχυση. Θα πρέπει να δούμε τη συνεργασία των δύο Υπουργείων»

Από πλευράς της η κα Αιμιλιανίδου είπε «οι ανάγκες και η φιλοσοφία  όταν δημιουργήθηκε η νομοθεσία ήταν διαφορετικές από σήμερα. Πρέπει να γίνουν αλλαγές αλλά δεν μπορεί να γίνουν από τη μια ημέρα στην άλλη».

«Είναι καιρός να αλλάξουν κάποια πράγματα. Θέλει χρόνο και εάν τα 500 και πλέον νηπιαγωγεία/βρεφονηπιαγωγικοί σταθμοί ενταχθούν στο Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει δούμε εάν μπορεί να ανταπεξέλθει», εξήγησε.  

Το κείμενο ανανεώνεται
 

Keywords
Τυχαία Θέματα