Τα πολλά θετικά και το μοναδικό αρνητικό

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο ΑΠΟΕΛ το χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι εμφανίστηκαν σε ακόμα μια αγωνιστική … αφηνιασμένοι, διέσυραν τον αντίπαλο τους και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής. Αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό εάν θα μείνουν μόνοι στο ρετιρέ ή θα έχουν συγκάτοικο την ΑΕΚ.

Από το χθεσινό παιγνίδι με την ΑΕΛ προέκυψαν κάποια

ενδιαφέροντα στοιχεία και σας τα παρουσιάζουμε.

Η παραγωγικότητα στην επίθεση: Ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε για δεύτερη φορά στη φετινή περίοδο έξι τέρματα, μόνο που αυτή τη φορά ήταν σε ντέρμπι. Την πρώτη εξάρα τη δέχθηκε η Πάφος, τη δεύτερη η ΑΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε 29 τέρματα στις πρώτες εφτά αγωνιστικές. Τέσσερα γκολ ανά αγώνα!

Μηχανή του γκολ: Ο λόγος για τον Φερνάντο Καβενάγκι. Ο Αργεντινός σκοράρει ακατάπαυστα. Χθες σημείωσε το πρώτο χατ τρικ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, έπιασε 10άρι και αυτομάτως μετατρέπετε (ναι από τόσο νωρίς) το πρώτο φαβορί για τη πρωτιά της σχετικής κατάταξης.

Αναγεννημένος: Ο Γιώργος Εφραίμ το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται αναγεννημένος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ σκόραρε δυο τέρματα απέναντι στην ΑΕΛ και έφτασε τα τέσσερα, όσα πέτυχε στο περσινό πρωτάθλημα. Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι η τελευταία φορά που ο Εφραίμ σκόραρε δυο φορές σε έναν αγώνα ήταν και πάλι κόντρα στην ομάδα της Λεμεσού, στον περσινό τελικό κυπέλλου.

Τις εξαργύρωσε ο Κωστάκης: Αποκτήθηκε από την Ένωση ως το μεγαλύτερο ταλέντο της ηλικίας του αλλά κανένας προπονητής δεν του έδωσε τις ευκαιρίες. Σε αντίθεση με τον Τιμούρ που τον καθιέρωσε στην ενδεκάδα και δικαιώνεται πλήρως. Ο Αρτυματάς εξαργύρωσε τις πάρα πολύ καλές συμμετοχές του με τέρμα κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο απαραίτητος Βινίσιους: Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από ένα μήνα και κάτι ημέρες, αλλά ούτε του φάνηκε. Ο Βραζιλιάνος μέσος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και απέδειξε πόσο απαραίτητος είναι για τον ΑΠΟΕΛ.

Ανεβαίνει ο Αμορίν: Για δεύτερο διαδοχικό παιγνίδι ο Αμορίν πήρε φανέλα βασικού και τα πήγε πάρα πολύ καλά. Το άψογο τάκλιν στο πρώτο ημίχρονο πάνω στον Σαρδινέρο ήταν μεν παρακινδυνευμένο, αλλά και σωτήριο. Η εμφάνιση του Βραζιλιάνου αμυντικού χαροποιεί τον Τιμούρ καθώς οι επιλογές στο κέντρο της άμυνας αυξάνονται ποσοτικά και ποιοτικά.

Αυτή και αν βελτιώθηκε: Ο ΑΠΟΕΛ έχει να δεχτεί τέρμα εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, γεγονός που κάνει το έργο της ομάδας ακόμα πιο εύκολο. Τα δυο τέρματα με την ΑΕΚ ήταν τα τελευταία του Μπόι Βάτερμαν, ο οποίος σε κάθε παιγνίδι πραγματοποιεί και μια καλή απόκρουση. Η ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας το βοηθά και αυτός με τη σειρά του το ανταποδίδει.

Έργο Τιμούρ: Όλα τα πιο πάνω είναι έργο Τιμούρ Κετσπάγια και καμία αμφισβήτηση δεν χωρά επί τούτου. Ο Γεωργιανός τεχνικός βελτίωσε τον ΑΠΟΕΛ σε όλες τις γραμμές και τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και επιβεβαιώνεται αγωνιστική με αγωνιστική.

Μοναδικό αρνητικό: Ο κόσμος είναι το μοναδικό αρνητικό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ τόσο στο χθεσινό παιγνίδι όσο και γενικότερα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι φίλοι της ομάδας φαίνεται ακόμα να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό σοκ από την Αστάνα, αλλά αυτό πρέπει να συμβεί το συντομότερο. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια σαρώνει τους τίτλους. Ο κόσμος οφείλει να το αντιληφθεί και να στηρίξει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών για να υλοποιηθούν και οι φετινοί στόχοι. ¨

Keywords
Τυχαία Θέματα