Τα παίρνει όλα ο Ερντογάν- Μετά τους S-400 και Patriot

Δεν έπιασε το τριαντάφυλλο που του πέταξε η αμερικανική διοίκηση ο Ταγίπ Ερντογάν και χαιρετώντας την απόφαση για πώληση στην Τουρκία των αμερικανικών συστημάτων Patriot, κάλεσε την Ουάσιγκτον να συμμορφωθεί και με την παράδοση των F-35, ξεκαθαρίζοντας όμως πως η συμφωνία για τους S-400 με τη Ρωσία δεν αλλάζει.

Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον η αμερικανική γερουσία που δεν αποκλείεται να μπλοκάρει εκ νέου τις διαδικασίες.

Ήδη η αμερικανική γερουσία αντιδρά στην απόφαση Τραμπ για απόσυρση των ενόπλων δυνάμεών της από τη Συρία. Φαίνεται ωστόσο ότι πίσω από αυτή την ενέργεια κρύβεται κάποια άλλη συντονισμένη κίνηση. Ήδη το Βερολίνο εκφράζει ανησυχίες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, «θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας στη Συρία προκειμένου να καταστείλουμε τις προσπάθειες του Ιράν να μας επιτεθεί στρατιωτικά. Δεν θα μειώσουμε τις επιχειρήσεις μας, αντίθετα θα αυξήσουμε τις επιχειρήσεις».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, βρέθηκε στην Άγκυρα και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν το ζήτημα της Συρίας και των σεναρίων που ελλοχεύουν πίσω από την αμερικανική αποχώρηση στρατιωτικών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα