Τα μυστικά του καλού καφέ

Ποιοτικός καφές από τη γευστική παλέτα του Bean Bar

Μια κούπα ποιοτικού καφέ δεν αποτελεί απλά ένα ρόφημα. Είναι το υπέροχο άρωμα, είναι η στιγμή, μια ευχάριστη ανάσα από τη δουλειά, συναντήσεις με φίλους, συναισθήματα και αισθήματα που ξεδιπλώνονται αβίαστα και σμίγουν με μοναδικές γευστικές εμπειρίες που έρχονται από τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα από τη Βραζιλία, τη Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα.

Ο καφές αποτελεί το δημοφιλέστερο ρόφημα στη χώρα μας, με τους Κύπριους καταναλωτές να έχουν εντρυφήσει τόσο στην απόλαυσή του, ώστε να μην αρκούνται πλέον σε έναν οποιονδήποτε

καφέ. Θέλουν να απολαμβάνουν εκλεκτό, ποιοτικό καφέ, που να ταιριάζει με τα γούστα και τη διάθεσή τους. Οι πιο… μυημένοι δε, γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά του καλού καφέ, όπως το μακρύ ταξίδι του μέχρι να φτάσει κοντά τους, τις διάφορες ποικιλίες που υπάρχουν και τις περιοχές όπου ευδοκιμούν, τη μέθοδο με την οποία καλλιεργείται ο καφές, την προσοχή που δίδεται στη φυτεία, στον τρόπο συγκομιδής, στην επεξεργασία και τη μεταφορά του, ακόμη και στο καβούρδισμά του.

Οι λάτρεις του καλού καφέ γνωρίζουν, επίσης, πως κάθε είδος καφέ έχει συγκεκριμένο χρόνο κατανάλωσης. Για παράδειγμα, ο espresso θα πρέπει να καταναλωθεί σε λιγότερο από τρία λεπτά, γιατί μετά οξειδώνεται. Το ίδιο ισχύει και για τον cappuccino - όσο κρυώνει, χάνεται η γλυκάδα από το γάλα. Από την άλλη, όσο κρυώνει ένας filter coffee, τόσο απελευθερώνει τα αρώματά του, προσφέροντας ένα γευστικό και μυρωδάτο ταξίδι σε όσους τον επιλέγουν.

Οι προτιμήσεις των Κυπρίων

Ποιους καφέδες, όμως, προτιμούν οι Κύπριοι καταναλωτές; Γενικώς, οι καταναλωτές στη χώρα μας είναι «ανοικτοί» στη δοκιμή διαφορετικών καφέδων αλλά και σε εναλλακτικά χαρμάνια, αν και φαίνεται πως δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις ποικιλίες της Λατινικής Αμερικής. Πρώτος στις προτιμήσεις βρίσκεται ο Freddo Espresso, ο οποίος αποτελεί τον πιο διαδεδομένο καφέ στη χώρα μας, πιθανόν λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που συνήθως επικρατούν. Ο Freddo φαίνεται πως παίρνει σιγά σιγά τη θέση του στιγμιαίου καφέ, κυρίως λόγω ποιότητας. Την ίδια ώρα, ο κυπριακός καφές εξακολουθεί να έχει τους φανατικούς οπαδούς του, καθώς αποτελεί μέρος της κουλτούρας και της παράδοσής μας.

Εκλεκτός καφές

Ένας καλός καφές αποτελεί… ιεροτελεστία. Και ως τέτοια τον αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του Bean Bar, οι οποίοι εισήγαγαν στην κυπριακή αγορά ποιοτικές, εκλεκτές ποικιλίες καφέ. Παρά το γεγονός ότι η δραστηριοποίηση της αλυσίδας στη χώρα μας μετρά μόλις έξι μήνες, εντούτοις οι καφέδες της έχουν ήδη κερδίσει τους καταναλωτές και ειδικά εκείνους που ξέρουν να ξεχωρίζουν τον καλό καφέ.

Το Bean Bar ξεχωρίζει πρωτίστως για τις αυθεντικές γεύσεις καφέ που σερβίρει: Ένα χαρμάνι από τη Λατινική Αμερική και τρεις ιδιαίτερους μονοποικιλιακούς καφέδες που προέρχονται από την Κόστα Ρίκα, τη Βραζιλία και τη Νικαράγουα. Kάθε μια από τις γεύσεις αυτές έχει ταυτιστεί με ένα διαφορετικό mood… Για όσους αισθάνονται άνετοι και cool ένας καφές με χαρμάνι από τη Λατινική Αμερική θεωρείται ιδανικός. Οι καφέδες από τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και τη Βραζιλία συνδέονται με τις διαθέσεις Calm, Wild και Alive αντίστοιχα.

Γλυκόπιοτοι, με μακρά επίγευση, φρουτώδη αρώματα και απαλή γεύση σοκολάτας, ξηρών καρπών και καραμέλας, οι καφέδες του Bean Bar επιλέγηκαν βάσει εκείνων των αρωμάτων και γεύσεων που βρίσκονται πιο κοντά στη γευστική παλέτα των Κυπρίων.

Το Bean Bar ξεχωρίζει για τη φιλοσοφία που ακολουθεί, για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών του, για το ενδιαφέρον και τον σεβασμό που επιδεικνύει στις προτιμήσεις των πελατών του. Δεν είναι διόλου τυχαίο που μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το brand βρίσκεται ψηλά στις επιλογές των καταναλωτών που μπορούν να χαρακτηριστούν λάτρεις του καλού και ποιοτικού καφέ.

Το Bean Bar ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο ου 2021. Επτά μήνες μετά, η εταιρεία λειτουργεί πέντε καταστήματα εντός των Υπεραγορών Αλφαμέγα στα Πολεμίδια, στον Κάψαλο, στην Τριμίκλινη, στην Ακρόπολη και στο Metropolis Mall στη Λάρνακα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η περαιτέρω επέκταση του brand.

Ταυτόχρονα, οι καταναλωτές σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό μπορούν να παραγγέλνουν και να απολαμβάνουν οπουδήποτε επιθυμούν τα προϊόντα Bean Bar, καθώς η εταιρεία συνεργάζεται με τις γνωστές πλατφόρμες παραγγελίας φαγητού Foody και Bolt.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα μυστικά του καλού καφέ,