Τα φυτά βελτιώνουν την ψυχολογία στο «lockdown» (BINTEO)

Νέα αμερικανική μελέτη συνδέει την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση με τον καρκίνο του λάρυγγα και του οισοφάγου.  

Συγκεκριμένα, τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που συνήθως προκαλεί καούρες και ξινίλες, συνδέεται

με τον κίνδυνο για καρκίνο του λάρυγγα και του οισοφάγου.  

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 500 χιλιάδες άτομα ηλικίας 50 έως 71 ετών και διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είχαν περίπου διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του λάρυγγα ή του οισοφάγου, άσχετα με το φύλο τους, αν ήταν καπνιστές ή πόσο αλκοόλ έπιναν.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι περίπου το 17% των περιστατικών καρκίνων του λάρυγγα και του οισοφάγου - δηλαδή ένα στα έξι- σχετίζονται με την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Την ίδια ώρα, διεθνής έρευνα με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ύπαρξη φυτών στο σπίτι έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του lockdown.  Στην έρευνα έλαβαν μέρος πάνω από 4 χιλιάδες άνθρωποι από 46 χώρες κατά το πρώτο πανδημικό κύμα της άνοιξης.

Τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων (δηλαδή το 74%) δήλωσαν ότι τα φυτά στο σπίτι, τους βοήθησαν να νιώσουν καλύτερα, όσο καιρό ήταν περιορισμένοι.
Ενώ περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 56%) ανέφεραν ότι αυτή την δύσκολη περίοδο θα ήθελαν να έχουν περισσότερα φυτά γύρω τους. 


 

Keywords
Τυχαία Θέματα