Ερντογάν για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα βασανίζει και πνίγει πρόσφυγες

Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου μπήκε και πάλι η Ελλάδα, αυτή την φορά για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης «9η Σεπτεμβρίου», για την παράνομη μετανάστευση, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι βασάνισε και έπνιξε πρόσφυγες

στον Έβρο και το Αιγαίο, υπό την ανοχή και την… συνενοχή μάλιστα της Ευρώπης και της Δύσης.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως βυθίστηκαν σκόπιμα οι βάρκες τους. Η ανθρωπότητα έχει μείνει στην ίδια τάξη, όχι μόνο στην Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο και στον Έβρο. Τα όνειρα των μεταναστών θάβονται από όσους τους σπρώχνουν στην θάλασσα. Είναι άγνωστο πού βρίσκονται και από ποιον έχουν απαχθεί δεκάδες χιλιάδες παιδιά από την Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη. Περίπου το 80% των προσφύγων στον κόσμο δεν φιλοξενείται από πλούσια κράτη αλλά από κράτη με πολύ λιγότερες δυνατότητες. Αυτοί που χρησιμοποιούν για διαφημιστικούς λόγους τους λίγους μετανάστες, που δέχονται, δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κουνώντας και πάλι το δάχτυλο στην Ελλάδα.

«Ζήσαμε σκηνές όπου πρόσφυγες βασανίστηκαν στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας από τις ελληνικές δυνάμεις. Η FRONTEX συνεργάστηκε με την Ελλάδα σε αυτή την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς ανοίξαμε τις πόρτες μας σε όλους τους καταπιεσμένους που διώκονται τα τελευταία 500 χρόνια και που υποφέρουν λόγω των πεποιθήσεων, του χρώματος και της κουλτούρας τους», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε εμφατικά ότι η ΕΕ έδωσε στην Ελλάδα 3 δις. ευρώ για 100 χιλιάδες μετανάστες, ενώ στην Τουρκία δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της.

«Ξέρετε πως οι ανυπεράσπιστοι αυτοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη θάλασσα. Εξηγούμε σε όλο τον κόσμο αυτές τις εικόνες και τις αλήθειες, αλλά από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να τις λέμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΄Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, από το 1 εκατομμύριο 440 χιλιάδες πρόσφυγες που περιμένουν να εγκατασταθούν σε τρίτες χώρες στον κόσμο, μόνο ένα μέρος τους εγκαταστάθηκαν στην Δύση. Κι η Τουρκία άνοιξε τις πόρτες της σε 4 εκατομμύρια μετανάστες, αλλά «στην Μεσόγειο έχουν χάσει την ζωή τους ήδη 30 χιλιάδες πρόσφυγες. Η έρημος της Σαχάρας έγινε ο τάφος χιλιάδων ταξιδιωτών της ελπίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα