Τα φαβορί, οι παγίδες και οι περσινές γκέλες

Η πρώτη δόση της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta θα διεξαχθεί σήμερα και το πρόγραμμα της περιλαμβάνει τρεις αναμετρήσεις. Σε όλους τους αγώνες υπάρχουν φαβορί, αλλά και κίνδυνοι, αφού απέναντι τους θα βρουν αξιόλογους αντιπάλους.

Η ΑΕΚ και η Ομόνοια, θα δοκιμαστούν εκτός έδρας απέναντι σε Σαλαμίνα και ΕΝΠ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει την Πάφο. Αξίζει

να αναφερθεί ότι στους περσινούς αντίστοιχους αγώνες και τα τρία φαβορί έχασαν βαθμούς. Η ομάδα της Λάρνακας σε δυο εκτός έδρας παιχνίδια με τη Σαλαμίνα πήρε ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια και ηττήθηκε 1-0 στα πλέι οφ, οι πράσινοι εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 στο Παραλίμνι και οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν με 1-2. 

Σαλαμίνα-ΑΕΚ (17:00)
Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο «Αμμόχωστος», εκεί όπου η Σαλαμίνα θα υποδεχτεί την ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας πάει σε μια δύσκολη έδρα που έχει κακή παράδοση, όμως, αισιοδοξεί να φύγει με το πολυπόθητο διπλό, να κολλήσει για πρώτη φορά φέτος τις νίκες και ταυτόχρονα να συνεχίσει την αήττητη πορεία της.
Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά από τρία διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ανόρθωση οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη έδειξαν σημαντικά σημάδια βελτίωσης και φιλοδοξούν να παρουσιαστούν ακόμη καλύτεροι.

ΑΠΟΕΛ-Πάφος (18:00)
Θα ακολουθήσει το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Πάφο, την μια από τις δυο ομάδες που δεν κέρδισαν οι γαλαζοκίτρινοι στο περσινό πρωτάθλημα. Μάλιστα η παφιακή ομάδα πήρε το διπλό, κάτι που στοχεύει να επαναλάβει, έστω και αν ακόμη ψάχνει να βρει τα πατήματα της, το νέο της προπονητή, ενώ αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερα παιχνίδια.

Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη στην έδρα του είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο. Την Πέμπτη η ομάδα της Λευκωσίας έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς με νίκη στο Λουξεμβούργο και ήττα της Καραμπάχ στη Σεβίλλη, θα πανηγυρίσει την πρόκριση της στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους παίχτες του Τόμας Ντολ από το στόχο των τριών βαθμών.

ΕΝΠ-Ομόνοια (19:00)
Ο τελευταίος αγώνας της ημέρας θα γίνει στο «Τάσος Μάρκου», με την ΕΝΠ να φιλοξενεί την Ομόνοια. Οι πράσινοι έχουν το προβάδισμα στα χαρτιά και θέλουν να το επιβεβαιώσουν στο γήπεδο προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα της Λευκωσίας και το γνωρίζει, αφού οι εμφανίσεις της ΕΝΠ με τη νέα τεχνική ηγεσία είναι σαφώς βελτιωμένες.  
 

Keywords
Τυχαία Θέματα