Συνδικαλιστικά ζητήματα αφήνουν το ΤΑΕΠ Πάφου χωρίς γιατρό

Αλαλούμ επικρατεί στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, αφού Χωρίς γιατρό βάρδιας λειτουργούν οι Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριο Ιγνατίου, κανένας γιατρός δεν υπάρχει στο πρόγραμμα βάρδιας των Πρώτων Βοηθειών, παρά μόνο μόνο η Διευθύντρια του Τμήματος η οποία ωστόσο δεν εξετάζει ασθενείς επικαλούμενη συνδικαλιστικούς λόγους.

Μιλώντας Sigmalive για το ζήτημα που έχει προκύψει,

με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥΠΥ, «στο ΤΑΕΠ Πάφου υπηρετούν 10 ιατροί, ένας εκ των οποίων είναι με άδεια ασθενείας. Η προσπάθεια του ΟΚΥΠΥ είναι όπως σε κάθε βάρδια υπάρχουν δύο ιατροί. Με βάσει το πρόγραμμα που ετοιμάστηκε από την Υπεύθυνη του Τμήματος, όπου αυτό αποτελεί ευθύνη της, σήμερα παρατηρήθηκε το φαινόμενο στην απογευματινή βάρδια να υπάρχουν τρεις ιατροί και την πρωινή μόνο ένας ιατρός η οποία είναι η Υπεύθυνη του Τμήματος, σε αντίθεση με τις οδηγίες που δόθηκα, όπως η κάθε βάρδια να στελεχώνεται με δύο ιατρούς».

Πρόσθεσε πως, «η ενέργεια αυτή έχει δημιουργήσει και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Γίνονται προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος με την αλλαγή του προγράμματος και την ανακατανομή του προσωπικού ώστε οι βάρδιες να στελεχώνονται από τουλάχιστον δύο ιατρούς».

Από την άλλη σε επικοινωνία, με τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρη Κούμα, ανέφερε πως η Διευθύντρια του Τμήματος δεν είναι στο πρόγραμμα για να εργασθεί αλλά ως Διευθύντρια.

«Δεύτερος γιατρός δεν υπάρχει. Δεν θα δουλεύει μόνη της. Το παραμύθι πρέπει να τελειώσει», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα