Τα έργα για το "Πάφος 2017" θα βελτιώσουν τις υποδομές

Με βάση την μελέτη του εκπονήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας τουρισμού και του ΕΒΕ Πάφου, από το 2010 και επικαιροποιείται κάθε χρόνο, έχουν γίνει σημαντικά βήματα υλοποίησης από τις Τοπικές Αρχές και εμπλεκόμενους, ανέφερε ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως σχετικές κοινές επιτροπές με την συμμετοχή

των τεσσάρων δήμων, ΕΒΕ και ΠΑ.Σ.Υ.ΞΕ με συντονιστή την ΕΤΑΠ είναι σε λειτουργία και εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα συνέχισε τα έργα που εκτελούνται κυρίως για τις ανάγκες του Πάφος 2017 θα συμβάλουν καθοριστικά στην βελτίωση των υποδομών και του δομημένου περιβάλλοντος.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως ιδιαίτερα προβλήματα διαφαίνονται στην αστική επίπλωση, παράνομες ταμπέλες εγκαταλειμμένα κτίρια και πολυκατοικίες που χρίζουν συντήρηση,επίπεδα καθαριότητας χώροι πρασίνου , πάρκα και άλλα.

Σε σχέση με το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου ο κ. Δημητριάδης είπε πως άμεση και βασική προτεραιότητα της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Ανάπτυξης είναι η περαιτέρω αναβάθμιση πτήσεων ιδιαίτερα από τις βόρειες χώρες, περιφερειακά αεροδρόμια της κεντρικής Ευρώπης, των χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης Μέσης Ανατολής και της Κίνας.

Προς το σκοπό αυτό συνέχισε, υπάρχει στενή συνεργασία με την Hermes Airports και τον ΚΟΤ, ενώ αρκετές είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται διαχρονικά με διάφορες αεροπορικές εταιρείες και διοργανωτές ταξιδίων.

Είπε ακόμη, πως μεγάλες επιτυχίες και με την συμβολή της ΕΤΑΠ ήταν η κάθοδος της Ryanair, Germania, NIKI αλλά και άλλες ναυλωμένες πτήσεις.

Όσον αφορά τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επιβατών στο αεροδρόμιο, η ΕΤΑΠ από τον καιρό της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου σημείωσε, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και την Hermes έχει συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση αρκετών προβλημάτων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες δημοσίων συγκοινωνιών , υποδομή, προβλήματα οδηγών ταξί , σήμανση , στελέχωση, δυσλειτουργία στον έλεγχο διαβατηρίων κ.α, σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα