Τα έγγραφα των συνομιλιών μελέτησε το Κίνημα Αλληλεγγύη

Στη διάθεση της Προέδρου του Κινήματος “Αλληλεγγύη” Ελένης Θεοχάρους και των συνεργατών της ήταν σήμερα τα έγγραφα των συνομιλιών, που βρίσκονται στο Προεδρικό. Η κ. Θεοχάρους είπε πως πήραν σημειώσεις, ωστόσο δεν αποκάλυψε ο,τιδήποτε αναφορικά με το περιεχόμενό τους, ούτε και το κατά πόσον έχει μείνει ικανοποιημένη ή όχι από αυτά που διάβασε.

Παράλληλα, με αφορμή την παράσταση “Αντιγόνη” που θα ανεβάσουν στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας τα Εθνικά Θέατρα της Ελλάδας,

η κ. Θεοχάρους ανέφερε πως θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και προς πάσα κατεύθυνση.

Σε δηλώσεις της στα γραφεία της “Αλληλεγγύης”, η κ. Θεοχάρους είπε πως επισκέφθηκε σήμερα το Προεδρικό με τον Αντιπρόεδρο του Κινήματος και τον εκπρόσωπο Τύπου και με νομικούς συμβούλους και άλλους ειδικούς και μελέτησαν τα έγγραφα που ήταν στη διάθεσή τους.

Η κ. Θεοχάρους είπε πως “η δέσμευση του Κινήματος, όπως αυτήν επιβάλλει ο πατριωτισμός, είναι να μην αποκαλύψουν τίποτα από αυτά που έχουν μελετήσει στα έγγραφα.”

Κληθείσα να σχολιάσει κατά πόσο είναι ικανοποιημένη ή όχι από το περιεχόμενο των εγγράφων που έχει μελετήσει στο Προεδρικό, η κ. Θεοχάρους είπε πως δεν θα μπει στην παγίδα και δεν θα απαντήσει γιατί διαφορετικά θα είναι ανακόλουθη. “Έχω δεσμευτεί ότι δεν θα αποκαλύψω οτιδήποτε από αυτά που διάβασα στο Προεδρικό, το ίδιο θα πράξουν και οι συνεργάτες μου”, είπε.

Εθνικά Θέατρα Ελλάδας – Παράσταση στην κατεχόμενη Σαλαμίνα

Η κ. Θεοχάρους είπε πως είναι εξαιρετικά σοβαρό αλλά και λυπηρό ότι το Εθνικό Θέατρο από την Αθήνα και το Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προγραμματίζουν για τις 28 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Θέατρο Αμμοχώστου, να ανεβάσουν την Αντιγόνη του Σοφοκλέους σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού.

Η κ. Θεοχάρους εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της για αυτή την ενέργεια την οποία θεωρεί ιδιαίτερα “προκλητική”. Βεβαίως, συνέχισε, δεν είναι η πρώτη φορά που στο θέατρο της Αρχαίας Σαλαμίνας Κύπριοι ηθοποιοί ανεβάζουν αρχαία τραγωδία αλλά εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να διαμαρτυρόμαστε γιατί το Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και η οποιαδήποτε παράσταση σε αυτό συνιστά πράξη αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας να ενημερώσουν, αν γνώριζαν εκ των προτέρων αυτή η κίνηση, αν ζητήθηκε η άδεια από το “υπουργείο” πολιτισμού του ψευδοκράτους. “Ως Κίνημα θα εκφράσουμε την απαρέσκεια μας με επιστολές προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, προς τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων, προς τους διευθυντές των δύο θεάτρων και προς όλο τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδος, αλλά και θα καταθέσουμε και διαμαρτυρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Επιτροπή Πολιτισμού”, είπε η κ. Θεοχάρους.

Έναρξη σχολικής χρονιάς

Σχολιάζοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κ. Θεοχάρους ευχήθηκε στα παιδιά μια καλή σχολική χρονιά, πάνω στην οποία να οικοδομήσουν πάνω σε αυτά που δίνει μια παιδεία που φωτίζει και ελευθερώνει.

Ωστόσο, όπως είπε, τα σχολεία ξεκινούν με αρκετά προβλήματα υποστελέχωσης για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και είναι γνωστές οι καταγγελίες της ΠΟΕΔ. Η πρώτη μέρα, συνέχισε, σημαδεύτηκε και με την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική εκπαίδευση, και την μη εφαρμογή του άρθρου 24 της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες του 2006.

“Δεν είναι μόνο τα σχολεία τα οποία δεν έχουν τις διευκολύνσεις που απαιτούνται για τα άτομα με αναπηρία. Τα σχολεία θα έπρεπε να ήταν τα πρώτα στα οποία θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί”, είπε και πρόσθεσε πως δυστυχώς όσα διαδραματίζονται είναι απαράδεκτα και καταδεικνύουν διαχρονική έλλειψη στρατηγικής και οράματος στο Υπουργείο Παιδείας.

Διορισμός Αντιπροέδρου Κινήματος

Το διορισμό του Στρατηγού Ανδρέα Παπαπαύλου στη θέση του αντιπροέδρου του Κινήματος, μετά την αφυπηρέτησή του από την ΕΦ στην οποία υπηρέτησε ως Υπαρχηγός, ανακοίνωσε η κ. Θεοχάρους, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η εμπειρογνωμοσύνη του κ. Παπαπαύλου σε θέματα της αρμοδιότητας του.

Από την πλευρά του, ο νέος αντιπρόεδρος του Κινήματος διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Κύπρου, όπως αγωνίστηκε το 1974 ως κληρωτός υπαξιωματικός. “Σαραντα-τρία χρόνια είμαι συνεχώς στρατιώτης, αγωνίζομαι για την ελευθερία αυτού του τόπου και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό το σκοπό”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα