Τα ενεργειακά δεσπόζουν στον τ/κ Τύπο

Οι εξελίξεις στα ενεργειακά και οι αντιδράσεις της Τουρκίας, μαζί με ζητήματα οικονομίας, όπως τα χρέη προς πιστωτικές κάρτες και οι αυξημένες τιμές εισιτηρίων, όπως επίσης ο ρόλος των σχολικών κυλικείων στη διατροφή των παιδιών, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα.



Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν έπιασαν τόπο οι απειλές της Τουρκίας», γράφει πως ό,τι και αν έκανε η Τουρκία δεν μπόρεσε να σταματήσει τη γεώτρηση του παγκόσμιου γίγαντα Exxon Mobil και οι

απειλές Ερντογάν έμειναν φούμαρα. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από το ψηφιδωτό της Παναγίας της Κανακαριάς, που απεικονίζει τον Απόστολο Μάρκο, το οποίο είχε κλέψει ο Αϊντίν Ντικμέν και επέστρεψε στους Ε/κ μετά από 40 χρόνια και διερωτάται «αισθάνεστε περήφανοι για τους ληστές σας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας, οι Ε/κ βάζουν στα σύρματα εκατέρωθεν του δρόμου, φωτογραφίες από τους αγνοούμενούς τους στην περιοχή.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν θα μείνουμε να παρακολουθούμε την ε/κ διοίκηση», αναφέρεται σε σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ενώ γράφει ότι παρόμοιες δηλώσεις έγιναν και από το «υπουργείο εξωτερικών». Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ένα ακόμη τροχαίο στον δρόμο Κερύνειας – Καραβά λόγω ταχύτητας και απροσεξίας του οδηγού. Αλλού γράφει ότι ολοκληρώθηκε η δομική μεταρρύθμιση στον τουρισμό.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ο λόγος της παχυσαρκίας, οι καντίνες», γράφει ότι πολλά είναι τα παράπονα για καντίνες σχολείων που δεν εφαρμόζουν τους κανονισμούς για αποφυγή πώλησης προϊόντων που οδηγούν τα παιδιά στην παχυσαρκία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ειδική επιτροπή που μελετά τα μέτρα ασφάλειας στο οδικό δίκτυο στα κατεχόμενα, δηλώνει απογοήτευση από την κατάσταση. Αλλού αναφέρεται σε συμβουλές διαιτολόγου για να μην πάρουμε κιλά εν όψει χειμώνα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πετάνε τα χρέη των πιστωτικών καρτών», γράφει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης ο κόσμος χρησιμοποιεί τις πιστωτικές, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο το συνολικό χρέος σε κάρτες να ήταν το υψηλότερο ποτέ στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι στο δυστύχημα που έγινε κοντά στο αμερικανικό «πανεπιστήμιο» Κερύνειας, η σύγκρουση ήταν τόσο μεγάλη, που συνολικά τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, οι τρεις σοβαρά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ πηγαίνει στην Άγκυρα σε εκδήλωση του TEPAV, όπου θα συμμετάσχει και ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Η «Γενί Ντουζέν», με τίτλο «Δουλειά για πλούσιους το να πετάξεις», γράφει ότι οι αλλαγές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν επηρέασαν και πολύ τα αεροπορικά εισιτήρια, που εξακολουθούν να είναι ακριβά. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις φοιτητών για τα αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας και τους λόγους που οδηγούν συμφοιτητές τους σε αυτά. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει δηλώσεις του Τ/κ ακαδημαϊκού Αχμέτ Σοζέν ότι οι ηγέτες θα πρέπει να συναντηθούν μόνοι τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα