Τα δυο σενάρια μετά τη σύλληψη του Κύπριου φοιτητή στις ΗΠΑ

Δυο είναι τα σενάρια που υφίστανται μετά τη σύλληψη του Κύπριου φοιτητή Ρένου Ευθυμίου στις ΗΠΑ.

Όπως μας ανέφερε ο Διευθυντής Σέγκεν και Προξενικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Κύπρο, για να ενημερωθεί για την τακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε σχετικά: Συνέλαβαν

Κύπριο φοιτητή στις ΗΠΑ-Έκκληση για βοήθεια (pics)

«Σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν σε απέλαση εκείνου του οποίου η άδεια παραμονής έληξε και σε άλλες περιπτώσεις, ενδεχομένως να υπάρξει ακόμη και καταδίκη φυλάκισης. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου η κάθε περίπτωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακού.

«Περιπτώσεις που είναι πιο φυσιολογικές, ας το πούμε, όπως ένας φοιτητής που δεν ανανέωσε τη βίζα του, δεν είναι τόσο σοβαρές όσο κάποια άλλη περίπτωση με έναν παράνομο μετανάστη», τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο Διευθυντής Σένγκεν και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Πανίκος Κυριάκου μάς ανέφερε: «Μόλις πληροφορηθήκαμε και από το δημοσίευμά σας αλλά και από τη διπλωματική μας αποστολή στις ΗΠΑ ότι υπήρξε αυτή η σύλληψη, δώσαμε οδηγίες να του παρασχεθεί κάθε προξενική αρωγή».

Δηλαδή, πρόσθεσε ο κ. Κυριακού, αν είναι δυνατόν να τον επισκεφθούν, να δουν τις συνθήκες κράτησής του και να δουν αν χρειάζεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δικηγόρο.

Επίσης, όπως υπογράμμισε στο Sigmalive ο Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων, ζητήθηκε από τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη Βασίλη Φιλίππου, να προβεί σε ενημέρωση για την πορεία της έρευνας κι αν ο Ρένος Ευθυμίου θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου ή θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ερωτηθείς ο κ. Κυριάκου αν υπάρχει πληροφόρηση αναφορικά με τα εν λόγω ερωτήματα, σημείωσε ότι, ένεκα της διαφοράς ώρας και δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είναι οκτώ ώρες πίσω από την Κύπρο, κάτι τέτοιο ακόμη δεν έγινε κατορθωτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός Κύπριος φοιτητής συνελήφθη από άντρες της Μεταναστευτικής Υπηρεσίας, όταν έκαναν έρευνες για εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

Έτσι, εντόπισαν ότι ο Ευθυμίου δεν είχε ανανεώσει τη βίζα του ως φοιτητής, αφού για οικονομικούς λόγους σταμάτησε τις σπουδές του και δούλευε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα National Herald.

Keywords
Τυχαία Θέματα