Τα "βγάζουν πέρα" τα κυπριακά νοικοκυριά σύμφωνα με νέα έρευνα

Μείωση παρουσιάζεται στο ποσοστό των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Ασφαλιστικό Συνέδριο 2018.

Σύμφωνα με την έρευνα την οποία παρουσίασε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cypronetwork και Πρόεδρος ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, το ποσοστό των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά έχει μειωθεί στο 29% σε σχέση με το

48% κατά το 2017.

Οι αριθμοί «μιλούν»

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα ευρήματα της έρευνας, το 9% τα βγάζει πέρα «πολύ δύσκολα» και το 20% «αρκετά δύσκολα». Όσοι ανέφεραν ότι τα βγάζουν πέρα «ούτε εύκολα ούτε δύσκολα» αντιστοιχούν στο 54% σε σχέση με το 39% του 2017, με μόνο ένα στα δέκα νοικοκυριά 15% δηλαδή να παρουσιάζεται ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση.

Ένας στους δυο δεν έχουν «ιδέα» για το ΓεΣΥ

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας για την αντίληψη που έχει το καταναλωτικό κοινό σε σχέση με το ΓΕΣΥ, σχεδόν ένας στους δύο Κύπριους δεν έχουν καμία ενημέρωση σχετικά με το ΓΕΣΥ, σε ποσοστό που αντιστοιχεί στο45%.Μειωμένη αναλογία της τάξης του 35% φαίνεται να γνωρίζει «λίγο» τις πρόνοιες του, ένας στους δέκα είναι «αρκετά» ενημερωμένος 12%, ενώ μόλις το 3% να αναφέρει ότι είναι «πάρα πολύ ή πολύ» ενημερωμένο.

Όπως προκύπτει, ο μέσος όρος στην πενταβάθμια κλίμακα έχει προσδιοριστεί στο 1.7 και παρουσιάζεται ελαφρός μειωμένος σε σχέση με το 2017 όπου βρισκόταν στο 1.9. Όσον αφορά το Οικονομικό κόστος του ΓΕΣΥ, έξις στους δέκα παρουσιάζονται χωρίς καμίας ενημέρωση, σε ποσοστό 61%.

Keywords
Τυχαία Θέματα