Τα 2+1 αναπάντητα ερωτήματα για τις 200 «φουκούδες» θανάτου

Πρωτοφανής υπόθεση ναρκωτικών κυριαρχεί όχι μόνο στην κυπριακή επικαιρότητα αλλά και στη διεθνή. 200 φουκούδες ειδικά κατασκευασμένες ήταν γεμάτες με κρυσταλλική ουσία MDMA.

Η συντονισμένη επιχείρηση των Αυστραλιανών Αρχών εντόπισε 645 κιλά χάπια αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας.

Οι Αρχές της Κύπρου  συνεχίζουν τις έρευνες τους οι οποίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε συλλήψεις και σε τοπικό επίπεδο. Οι έρευνες ωστόσο διεξάγονται κατά κύριο λόγο από τις Αυστραλιανές Αρχές οι οποίες κατέχουν

και το μαρτυρικό υλικό. Συντονισμός εξάλλου υπάρχει και με την Βρετανία.

Αναπάντητα εξάλλου παραμένουν ερωτήματα που αφορούν:

- Την προέλευση των φουκούδων. Αν δηλαδή κατασκευάστηκαν στην Κύπρο ή αν έφθασαν στην Κύπρο για να φορτωθούν σε εμπορευματοκιβώτιο και ακολούθως σε πλοίο στο Λιμάνι Λεμεσού.

- Η προέλευση των χαπιών. Αν δηλαδή έφθασαν στην Κύπρο μέσα σε φουκούδες ή αν ήρθαν μόνα τους και τοποθετήθηκαν στην Κύπρο μέσα στις φουκούδες.

- Οι εταιρείες πίσω απ’ την αποστολή του εμπορευματοκιβωτίου στην Αυστραλία οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι κυπριακές.

Σημειώνεται ότι η ΥΚΑΝ ενημέρωσε πριν περίπου έξι μήνες την αστυνομία της Αυστραλίας ότι κοντέινερ που ξεκινά από Κύπρο και φτάνει στο Σίδνεϋ είναι ύποπτο για φορτίο με ναρκωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα