Συζήτηση για την υπερβολική χρήση αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία

Η αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία και καινοτομίες για προσαρμογή των καλλιεργειών σε λιγότερες απαιτήσεις σε νερό, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας Nathalie Jaarsma, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δυο χωρών και συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας τους, σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ανάμεσα στα θέματα που

συζητήθηκαν ήταν και η αντιμετώπιση της πρόκλησης της υπερβολικής χρήσης αντιβιοτικών, ιδιαίτερα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Συμφωνήθηκε οι δυο χώρες να συνεργαστούν με στόχο τη μείωση και συνετή χρήση των αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, με την προώθηση στην Κύπρο προγραμμάτων εκπαίδευσης που εφαρμόστηκαν με επιτυχία στην Ολλανδία.

Επίσης, η Πρέσβειρα ενημέρωσε τον Υπουργό για καινοτομίες που άρχισαν να εφαρμόζονται στην Ολλανδία με στόχο την προσαρμογή καλλιεργειών σε λιγότερες απαιτήσεις σε νερό. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην καινοτόμο καλλιέργεια πατάτας σε αλμυρό νερό στην Ολλανδία και συμφωνήθηκε η προώθηση διεξαγωγής σχετικού πιλοτικού σχεδίου στην Κύπρο.

Η κ. Jaarsma εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της βιοποικιλότητας, με έμφαση στη διατήρηση και αναπαραγωγή της κυπριακής άγριας τουλίπας. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι το θέμα της διατήρησης και προστασίας της σπάνιας βιοποικιλότητας του νησιού μας, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα