Συζήτηση για τα κλιματιστικά χωρίς την παρουσία εκπαιδευτικών

Πρωτοποριακές απόψεις και εισηγήσεις, ακούστηκαν σήμερα κατά τη σύσκεψη που είχαν διάφοροι αρμόδιοι φορείς στο Υπουργείο Παιδείας, με θέμα τη μελέτη εγκατάστασης κλιματιστικών στις σχολικές μονάδες, χωρίς την παρουσία εκπαιδευτικών.

Στη σημερινή συνάντηση, κλήθηκαν να παραστούν λειτουργοί και εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ενέργειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Κύπρου, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, του Πανεπιστημίου Κύπρου, του ΤΕΠΑΚ, της ΕΤΕΚ και μέλη της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών, κ. Ντίνος Έλληνας, ανέφερε πως, «ακούστηκαν πρωτοποριακές προτάσεις και εισηγήσεις από όλους, οι οποίες θα αποσταλούν και γραπτώς».

«Τις απόψεις αυτές, τις είδαμε όλοι θετικά. Είναι προτάσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες στις αίθουσες διδασκαλίας. Η προσπάθειά μας είναι να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη πολιτική, η οποία θα λύσει το πρόβλημα», είπε.

Οι εμπλεκόμενοι όρισαν νέα συνάντηση, στις 22 Οκτωβρίου, στις 10:30 το πρωί.

Πάντως, σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Παιδείας, ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Χαμπιαούρης, ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν κλήθηκαν στη συγκεκριμένη συνάντηση εκπαιδευτικοί αφού ήταν αίτημά τους, αλλά και ένας από τους λόγους που προχώρησαν σε στάση εργασίας, είπε πως πρώτα ήθελε ο ίδιος να ενημερωθεί σχετικά με τις προτάσεις της Επιτροπής και μετά να οριστεί το κρίσιμο ραντεβού με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. 

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας:

Keywords
Τυχαία Θέματα