Συστάθηκε ο Σύνδεσμος ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ

Ανακοίνωση εξέδωσε για τη σύσταση του ο Σύνδεσμος Παιδαγωγών ΠΑ.ΣΥ.Π.Π.Ο.Σ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Διά του παρόντος πιστοποιείται ότι το πιο κάτω αναφερόμενο Σωματείο ενεγράφη δυνάμει του περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου του 1972.

Επωνυμία Σωματείου: ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΠΑΣΥΠ Π.Ο.Σ.)

Αριθμός Μητρώου: ΠΑΦ/Σ/3

Διεύθυνση Σωματείου: ΠΑΦΟΣ

Σκοπός του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠ Π.Ο.Σ.) είναι

η οργάνωση των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, με απώτερο στόχο την προάσπιση των συμφερόντων και τη διεκδίκηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Πρωταρχικό μέλημα του ΠΑΣΥΠ Π.Ο.Σ. είναι η εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Π.Ο.Σ. και η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών.

ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Πρόεδρος Προκοπίου Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος Μενελάου Μενέλαος

Γραμματέας Χαραλάμπους Μάρσια

Βοηθός Γραμματέας Στυλιανού Ελένη

Ταμίας Παπαριστοδήμου Αριστιάνα

Οργανωτικός Χαριλάου Άντρη

Οργανωτικός Αντωνίου Βαλεντίνα

Οργανωτικός Νικολαϊδης Γιώργος

Οργανωτικός Γιαννακού Αρίστη

Μήνυμα Διοικητικού Συμβουλίου


Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΠΑΣΥΠ Π.Ο.Σ. χαιρετίζουν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση τριμερούς επιτροπής που θα απαρτίζεται από τους Υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία θα επανεξετάσει το καθεστώς εργοδότησης των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Η Αγορά Υπηρεσιών στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που επιβλήθηκε στους εκπαιδευτικούς των ΠΟΣ από το 2013 μετά από προτροπή της Τρόικας, αποτελεί μία άδικη και αντιεργατική μορφή εργοδότησης η οποία έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων τόσο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων όσο και στο βιοτικό επίπεδο των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά.

Οι εκπαιδευτικοί των ΠΟΣ έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση της κυπριακής οικονομίας παρά τα πενιχρά τους εισοδήματα και ως εκ τούτου θα πρέπει το ΥΠΠ να εγκύψει στα προβλήματα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα ΠΟΣ. Επιβάλλεται η κατάργηση της Αγοράς Υπηρεσιών και η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς εργοδότησης μέσω της συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης, που θα διασφαλίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα και θα μας εξισώνει με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς ως δημόσιους υπαλλήλους, όπως προνοεί ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2016.

Ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Παιδαγωγών Ολοήμερων Σχολείων, αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι το καλό της εκπαίδευσης και η εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου, ο οποίος αναβαθμίζει την ποιότητα της παιδείας μας και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας μας. Ευελπιστούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων και την ενίσχυση του θεσμού των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας της Παιδείας μας. Η οποιαδήποτε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που αποσκοπεί στη βελτίωση του θεσμού του ΠΟΣ θα γίνει εφικτή μόνο μέσα από τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών που είναι και οι στυλοβάτες του.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των Π.Ο.Σ. όπως στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να συσπειρωθούν κάτω από τον ΠΑΣΥΠ Π.Ο.Σ. ώστε να είναι πιο ισχυρή η παρέμβαση στα θέματα που μας αφορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα