Σύσκεψη υπό τον Υπ. Μεταφορών για τη Β΄ φάση λειτουργίας αεροδρομίων

Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (16/06) στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της δεύτερης φάσης λειτουργίας των αεροδρομίων από το Σάββατο 20 Ιουνίου, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα ομαλά.

Στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Μεταφορών θα λάβουν μέρος η Hermes Airports, τα υπουργεία Υγείας, Μεταφορών, Δικαιοσύνης, το υφυπουργείο

Τουρισμού και η Αστυνομία. 

Σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων  ημερών, άτομα, τα οποία επαναπατρίζονται αποτελούν την πλειονότητα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ιδιαίτερα προβληματίζουν οι μεταβολές στην επιδημιολογική εικόνα άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα του Ισραήλ, που κατηγοριοποιήθηκε στην Β Κατηγορία, γεγονός, που σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, συνιστά σημαντικό πλήγμα για την Κύπρο, που είχε επενδύσει πολλά στον τουρισμό από το Ισραήλ. 

 

Σε δηλώσεις του χθες ο Υπουργός Μεταφορών, αναφέρθηκε στη νέα διαδικασία εισαγωγής ταχείας ανάλυσης για τον κορωνοϊό που θα εφαρμοστεί στα αεροδρόμια τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Καρούσος είπε ότι «στις επόμενες ημέρες προχωρούμε και σε νέα διαδικασία ούτως ώστε να έχουμε αναλύσεις, οι οποίες θα έχουν αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο, σε μιάμιση ώρα, κι εκεί δεν θα χρειάζεται ούτε καν να περιμένει κάποιος σε καραντίνα μία ημέρα μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα».

Διαβάστε επίσης 

Δ. Σαμουήλ: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα