Σύντομα θα ανακοινωθεί η στρατηγική για την βία στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ανακοινωθεί η εθνική στρατηγική για την βία στα σχολεία, σύμφωνα με το νέο Υπουργό Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ότι ναι μεν υπάρχουν σε προσωπικό και χρήματα, ελλείψεις οι οποίες θα αντιμετωπιστούν, ωστόσο εξέφρασε την άποψη ότι δεν μπορεί το σχολείο να γίνει αστυνομοκρατούμενο καθεστώς, αγοράζοντας υπηρεσίες «παιδονομίας», σημειώνοντας

ότι στόχος είναι να καλλιεργηθεί η κουλτούρα της συνύπαρξης.

Επιπλέον, ο νέος υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σκόνης στην ατμόσφαιρα, καθώς τα παιδιά περιλαμβάνονται στις ευάλωτες ομάδες. Όπως είπε, οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες καθώς υπάρχει σχετική εγκύκλιος που ορίζει ότι τα παιδιά θα πρέπει να περιορίζονται στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλειά τους. Είπε επίσης ότι όπου διαπιστώνεται ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται, στέλνονται υπενθυμητικές εγκύκλιοι.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε μια νέα καινοτομία την οποία ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας, που είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στο οποίο οι γονείς θα μπορούν να αναφέρουν διάφορα περιστατικά, τα οποία θα παραλαμβάνει ειδική ομάδα άμεσης επικοινωνίας και θα αναλαμβάνει να τα αντιμετωπίσει.

Ερωτηθείς πότε θα τεθεί σε ισχύ η εν λόγω γραμμή, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι σύντομα, μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων στο Υπουργείο και την αλλαγή του προσωπικού, ο ίδιος ευελπιστεί ότι σε ένα μήνα η γραμμή θα λειτουργήσει.

Σημείωσε δε ότι δεν πρόκειται απλώς για μια γραμμή παραπόνων, αλλά οι γονείς θα μπορούν να υποβάλουν τόσο ιδέες, όσο και σκέψεις για την βελτίωση του συστήματος.

Όσον αφορά στους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ότι αυτή περιλαμβάνει διάφορους τομείς με διάφορες βαθμίδες προγραμματισμού, ενώ πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα.

Ερωτηθείς σε σχέση με τις τετράμηνες εξετάσεις και την άρνηση της ΟΕΛΜΕΚ, σημείωσε ότι η νομοθεσία στην οποία έχουν συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχει ψηφιστεί. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και να δούμε τι είναι αυτό που απασχολεί, τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους γονείς και τους μαθητές και να κάνουμε βελτιωτικές κινήσεις», είπε τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει πίσω, παρά μόνο να προχωρήσει σε διάφορες διορθωτικές κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα