Συνομιλίες Λιβάνου με διαπραγματευτική ομάδα της ΚΔ για οριοθέτηση ΑΟΖ

Συνομιλίες με την κυβέρνηση του Λιβάνου πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο διαπραγματευτική ομάδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για το θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δυο χώρων.

Οι συνομιλίες έγιναν σε καλο κλίμα και υπάρχει αισιοδοξία για κατάληξη σε αποτέλεσμα, δήλωσε στο τρίτο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου εξωτερικών Δημήτρης Δημητρίου.   

Πρόσθεσε ότι η διαπραγματευτική ομάδα θα ενημερώσει τον Υπουργό Εξωτερικών για τα διαμειφθέντα, καθώς και για τα επόμενα βήματα.

Αναφερόμενος στις ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου

του Υπουργείου, ειπε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών προέβη σε τηλεφωνικό διάβημα προς τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, Κόλιν Στιούαρτ.

Προσθεσε ότι η ΟΥΝΙΚΥΠ επιμένει ότι καμία ενέργεια υπονομεύει το καθεστώς της νεκρής ζώνης.

Η δική μας θέση, είπε, είναι ότι υπήρξε ατυχής χειρισμός από την πλευρά της, όσον αφορά ένα τεμάχιο του οποίου ιδιοκτήτης είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κύριος Δημητρίου είπε ότι μόλις επιστρέψει ο κύριος Στιούαρτ στην Κύπρο θα γινουν επαφες με τον κύριο Κασουλίδη για να υπαρξει κοινή συνισταμένη και αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Θα τεθούν, είπε, όλα τα θεματα επί τάπητος, μεταξύ αυτών και η αξίωση του ψευδοκράτους να δίνει τη συγκατάθεσή του για ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πηγή: Riknews

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνομιλίες Λιβάνου, ΑΟΖ,synomilies livanou, aoz