Συνομιλίες Ε.Ε-Ισραήλ για εισαγωγές LNG

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για να αρχίσει να εισάγει ισραηλινό φυσικό αέριο που θα υγροποιείται σε εγκαταστάσεις της Αιγύπτου, ανέφερε το Bloomberg , επικαλούμενο έγγραφα.

Το Ισραήλ διαθέτει σημαντικά υπεράκτια αποθέματα φυσικού αερίου και επιδιώκει να επεκτείνει τη διεθνή παρουσία του στην αγορά φυσικού αερίου. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το Ισραήλ σχεδιάζει να διπλασιάσει τον τρέχοντα ρυθμό παραγωγής του σε περίπου

40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, με την Ευρώπη τον πιο λογικό στόχο επέκτασης, σύμφωνα με αναφορές από τις αρχές του έτους.

«Η ελπίδα είναι να δημιουργηθεί μια σχετικά γρήγορη διαδικασία εργασίας και ήδη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πλαίσιο», δήλωσε ο Lior Schillat, γενικός διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ, νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με το Reuters .

Αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από συνάντηση τον Μάρτιο μεταξύ της υπουργού Ενέργειας Καρίν Ελχαράρ και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού υπουργείου Ενέργειας, οι εκπρόσωποι της ΕΕ σε εκείνη τη συνάντηση είχαν πει στην ισραηλινή πλευρά ότι εάν δεν μπορούσαν να βρουν επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου για να αντικαταστήσουν τις ρωσικές παραδόσεις, «θα επέστρεφαν στην εξόρυξη άνθρακα, παρά τη μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά που προκαλεί."

Σε κάθε περίπτωση, το ισραηλινό αέριο δεν θα αρχίσει να ρέει φέτος, κάτι που θα σήμαινε ότι η ΕΕ θα πρέπει να ψάξει αλλού για επείγουσες αντικαταστάσεις για το ρωσικό αέριο. Σύμφωνα με τον Schillat του ισραηλινού υπουργείου Ενέργειας, η πρώτη φορά που το Ισραήλ θα μπορούσε να αρχίσει να παραδίδει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αιγύπτου θα ήταν το 2024.

Πηγή: Oilprice.com 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνομιλίες Ε Ε#45Ισραήλ, LNG,synomilies e e#45israil, LNG